MOŽE BITI SAMO JEDAN: Siti gleda ka trofeju, Lion sprema ČUDO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2020, 09:56

MOŽE BITI SAMO JEDAN: Siti gleda ka trofeju, Lion sprema ČUDO!

Četvrtfinale LIge šampiona.

Došli smo do poslednjeg četvrtfinalnog susreta novog formata Lige šampiona. Plasman među četiri najbolje ekipe obezbedili su minhenski Bajern, PSŽ i Lajpcig, večeras će se za to mesto boriti Mačester Siti i Olimpik iz Liona.

Građani, koji godinama ulažu stotine miliona u pojačanja i jedini u Portugaliji imaju tim koji vredi više od milijardu evra, ne razmišljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ni o čemu drugom, osim o peharu. Na utakmicu sa francuskim predstavnikom gledaju samo kao na najbližu od tri prepreke ka osvajanju prve evropske titule.

Lion je napravio senzaciju izbacivši Juventus s Ronaldom i pokazao da Mančester Siti ima čega da se plaši pred večerašnje (21.00) četvrtfinale u Lisabonu. Građani su svakako veliki favoriti s kvotom 1,28, a dupla šansa X2 je 3,65, dok je 3+ 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti - Lion.

- Trofej Lige šampiona je nešto što najviše želimo - poručio je defanzivac Sitija Kajl Voker. - Pre dve godine, kada sam došao u klub, mnogo smo bili posvećeni domaćoj ligi i kupovima. Međutim, ambicije su nam sada mnogo više. Što se tiče meča sa Lionom, nema odstupanja od naše taktike. To znači napad i samo napad - izjavio je trener Sitija Pep Gvardiola.

Mančester, koji je jedini evropski trofej osvojio 1970. (Kup pobednika kupova), u Ligi šampiona je najdalje otišao do polufinala 2016. I Lion je bio u istoj fazi elitnog takmičenja UEFA 2010, a do četvrtfinala ove sezone je stigao posle senzacije protiv Juventusa (1:0, 1:2). To je podiglo atmosferu u klubu maltene do stanja euforije i niko ne pomišlja na predaju protiv "građana".

Interesantno je da je Lion došao daleko, iako je slavio na samo tri od osam utakmica u tekućem ciklusu. U tome mu je protiv "stare dame" pomoglo i besmisleno pravilo gola u gostima, koje UEFA razmišlja da ukine, ali nikako da to konačno i učini. S druge strane, Siti još nema poraz (skor 6 2 0), a u prethodnoj rundi je izbacio najtrofejniji tim u takmičenju, Real Madrid (2:1, 2:1).

- Siti je veliki klub, ali imamo šansu. Možda nekima zvuči čudno, ali ne bih rekao da smo autsajderi. Ako smo već ovde gde jesmo, to znači da spadamo među najbolje evropske ekipe - kaže Karl Toko Ekambi, napadač Liona.

Meč je na programu od 21. čas na stadionu Žoze Alvalade biće treći međusobni duel.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda poznata navijačica Milana Klaudija Romani

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.