Izvor: HotSport.rs, 15.Dec.2016, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MI SMO ZA NJIH ‘MALA DECA‘: Albanski klub namestio 50 utakmica!

Na Balkanu su nameštanja utakmica uvek aktuelna tema, dok se spekuliše ko je i koliko nameštao u srpskoj drugoj ligi, UEFA je razotkrila albanski Skenderbeg sa neverovatnom cifrom “nameštaljki”.
Kako se u izveštajima koje je UEFA sačinila navodi, Skenderbeg je nameštao čak i duele u evropskom takmičenjima, i to sa kladionicama preko kojih je dolazio do ogromnih svota novca. Mečevi o kojima se radi jesu dve utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona i još dve u >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << grupnoj fazi Lige Evrope sezone 2015/16.
Evropska fudbalska federacija nije želela da objavi o kojim se protivnicima radi, ali je poznato da je albanski klub tada igrao sa Krusejdersom i Milsamijem u Ligi šampiona, i Lokomotivom iz Moskve, Sportingom i zagrebačkim Dinamom u Evropa ligi.
Skenderbeg je optužen za nameštanje čak 50 utakmica u periodu od 2011. godine pa do danas u domaćem prvenstvu. Jedina kazna koja bi stvarno mogla nešto da učini jeste gašenje kluba, imajući u vidu da su Albanci već nekoliko puta kažnjavani. Poslednja je zabrana igranja evropskih takmičenja u sezoni 2016/17.
– Ovo je prvi put da smo bili dovoljno hrabri da sastavimo niz izveštaja i dokumenata o saradnji sa kladionicama pre nego slučaj dospe do Sportskog suda u Lozani, kazao je član DIsciplinske komisije UEFA – Emilio Garsija.
Podsećamo da se su se igrači Skenderbega u utakmici sa Dinamom doslovce sklanjali ispred protivničkih igrača koji su pobedili sa 4:1, ali se Dinamo nije nikada navodio kao eventualni saučesnik albanskih “nameštaljki”.
The post MI SMO ZA NJIH ‘MALA DECA‘: Albanski klub namestio 50 utakmica! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.