Luka Adžić merka Ligu šampiona sa Čukaričkim

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 15:06

Luka Adžić merka Ligu šampiona sa Čukaričkim

Fudbaler Čukaričkog Luka Adžić rekao je da je je poslednji korak uvek najteži i da ekipa mora da ostane fokusirana u poslednje tri utakmice ove sezone.

"Uvek je taj poslednji korak najteži, tako da moramo da ostanemo maksimalno fokusirani u preostale tri utakmice. Osvojili smo najviše bodova u istoriji kluba u jednoj sezoni, a to nam i dalje nije dovoljno da budemo drugi ili treći, što govori i o kvalitetu Superlige", rekao je Adžić za klupski sajt.

Ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Čukaričkog je, dva kola pre kraja Super lige Srbije, treća na tabeli sa 71. bodom, koliko ima i drugoplasirani TSC, odnosno ima četiri više od Partizana koji je na četvrtoj poziciji.

"Jedna pobeda nam donosi sigurnu jesen u Evropi. Sa dva trijumfa možda možemo da ugrozimo i TSC, ali su još uvek oni ti koji se pitaju, trenutno imaju prednost nad nama. I nas i njih očekuju dve zahtevne utakmice", rekao je Adžić.

"Razmišljamo samo o prvoj narednoj i taj pristup smo imali tokom prolećnog dela šampionata. Bukvalno pred svaku od utakmica u nastavku sezone znali smo da moramo da pobedimo i odlično smo se do sada nosili sa pritiskom", dodao je on.

Naredni susret, u okviru šestog, pretposlednjeg kola plej-ofa, Čukarički će igrati sutra od 21.00 protiv Voždovca u gostima.

Adžić je naveo da Voždovac ima dobru ekipu, kao i da je to tim koji želi da se nadigrava.

"Biće i oni motivisani i neće nam biti lako. Ali, na nama je da se spremimo i da iskoristimo meč loptu. Ako budemo pravi, nadam se da neće biti problema i da ćemo ostvariti važnu pobedu", rekao je Adžić.

Odmah posle duela protiv Voždovca, Voždovac čeka meč finala Kupa Srbije protiv Crvene zvezde 25. maja.

"Jasno je da će Crvena zvezda biti favorit, ali jedna utakmica će odlučivati o trofeju. Veliki je ulog, daćemo svoj maksimum i pokušati da odigramo što bolje. Biće to veliko iskustvo za sve u Čukaričkom, a borba za trofej je nagrada za sve što smo radili ove sezone", rekao je Adžić.

Ekipa sa Banovog brda će se drugi put boriti za trofej u najmasovnijem domaćem takmičenju. Prethodno su u sezoni 2014/15. osvojili Kup pobedom protiv Partizana.

"Klub već ima jedan trofej u ovom takmičenju, ali smatram da je ova sezona takođe istorijska i da imamo priliku da ponovimo taj uspeh, a da preko domaćeg prvenstva uradimo ono što nije nikad niko ranije, da obezbedimo jesen u Evropi", zaključio je Adžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.