Ludnica na Ajbroksu, AEK pao u Belgiji

Izvor: B92, 22.Avg.2023, 22:58

Ludnica na "Ajbroksu", AEK pao u Belgiji

Fudbaleri Rendžersa i PSV-a remizirali su u Glazgovu (2:2), u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za ulazak u Ligu šampiona.

Susret na "Ajbroksu" opravdao je epitet derbija ove faze takmičenja, a dva tima režirala su goleadu baš kao i pre godinu dana.

"Policajci" su poveli u 45. minutu, kada su najpre uzeli loptu Ibrahimu Sangareu, da bi onda Abdulah Sima sa ivice kaznenog prostora poslao neodbranjiv udarac.

Veliku šansu za dupliranje vođstva propustio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Džejms Tavernije na startu nastavka, a kazna je stigla u 61. minutu, kada je Sangare uspeo da se iskupi i loptu sa penala pokupi i pošalje je u mrežu domaćih.

Rendžers je do novog vođstva stigao u 78. kada je Rabi Matondo lepo iz trka postigao gol, ali je poravnanje rezultata stiglo samo dva minuta kasnije, kada je Luk de Jong glavom posle kornera pogodio mrežu.

Jurili su domaći pobedu i zalihu pred revanš u Ajndhovenu, ali su Danilo i Matondo propustili svoje prilike.

U istom terminu, Kopenhagen je slavio u Poljskoj protiv Rakova sa 1:0, a jedini gol, tačnije autogol, viđen je u devetom minutu a postigao ga je Bogdan Rakovitan.

Naš Milan Rundić odigrao je 80 minuta za domaće, a zamenio ga je zemljak Srđan Plavšić.

Grčki AEK poražen je u Antverpenu rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je Vinsent Jansen u 16. minutu.

Tačno 69 minuta za atinski klub odigrao je Mijat Gaćinović.

AEK može da žali ove večeri, pošto je bio bolji rival, nije iskoristio svoje šanse, ali ni činjenicu da je od 51. minuta imao igrača više posle isključenja Franose Leteksijea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na Ajbroksu novi remi Rendžersa i PSV, porazi Rakova i AEK-a

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Avg.2023

Fudbaleri Rendžersa i PSV Ajndhovena u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona u Glazgovu odigrali su nerešeno. Meč na Ajbroks Parku završen je rezultatom 2:2.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.