Izvor: MozzartSport.com, 06.Apr.2021, 23:07

Liverpul se samoubio pred Kraljem: Kros delio lopte ispod zemlje, Vinisijus zgazio Redse (VIDEO)

Real ima veliki kapital pred gostovanje na Enfildu – 3:1

Pričaće se o magiji Enfilda, kao i decenijskoj navici Liverpula da nemoguće čini mogućim. Međutim, sve ukazuje da će Jirgen Klop posle Premijer lige ostati bez šanse da se bori za trofej u Ligi šampiona. Real u prvom meču četvrtine finala elitnog takmičenja nije briljirao, ali je imao kičmu ekipe personifikovanu u sjajnim plejmejkerskim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sposobnostima Tonija Krosa i brzini Žuniora Vinisijusa. Sasvim dovoljno da se na kolena baci Liverpul, vrlo zainteresovan da se greškama samoubije pred Kraljem. Na kraju je bilo 3:1, što je perfektan rezultat za najtrofejniji klub Evrope, ali nije ni tragičan ishod za velikana sa Ostrva. Posebno uzimajući u obzir tragične reakcije defanzivnog reda Jirgena Klopa, kao i previde nemačkog stručnjaka.

Odlukom da Alkantaru prekomanduje na klupu, Jirgen Klop je dao mogućnost srednjem redu Reala da se razigra, uzme dizgine jednog meča, i na posletku upiše sigurnu pobedu. Imao je Liverpul zamah i period dobre igre na početku nastavka. Ali to je premalo za ekipu koja je mlela sve pred sobom prošle sezone.

Imali su Zinedin Zidan i Jirgen Klop identične probleme uoči dula dva evropska teškaša. Nemački stručnjak se već hronično muči sa izgledom i sastavom poslednje linije, posle povreda Van Dajka, Matipa i Gomeza. Sa druge strane Zidan nije mogao da računa na Serhia Ramosa, tokom dana otpao je i Varan zbog pozitivnog nalaza na virus korona.

Imao je u prethodnom periodu Jirgen Klop i druge brige, i kada je ofanzivni deo tima u pitanju. Pokušao je da napravi malo iznenađenje i u startnu postavu je uvrstio Keitu umesto standardnog Rafinje. Bio je to jedan od poklona Klopovog tima Kraljevskom klubu. Odavno vezni red Redsa nije izgledao tako inferiorno, kao u prvom poluvremenu na terenima sportskog kpmpleksa Alfredo Di Stefano. Ništa nisu mogli vezanjaci Liverpula, Modriću, Krosu i Kazemiru...

Brzo je Real Madrid zagospodario terenom i terao goste da pate, mada je Liverpul imao više dodavanja i za nijansu više loptu u nogama. Međutim, Toni Kros je držao čas jednostavne i efikasne igre. Kao u 27. minutu kada je dugom loptom, praktično spojio sa golom Vinisijusa. U tom trenutku isplivale su sve mane Liverpulove odbrane, brzonogi Brazilac je pobegao loše postavljenima Filipu i Arnoldu i lako prevario Alisona Bekera.

Sigurni smo da su navijači Liverpula čupali kosu, gledajući u neverici, šta se dešava. Liverpul je bio toliko sterilan napred da nije došao u situaciju da ugrozi Kurtou. Totalno van igre su bili Mane i Salah, a odbrana je pucala kao najtanja grana. Nije Real morao ni da briljirala. Dovoljno je bilo da se Redsi samoubiju. Kao u 36. minutu. Tada je ponovo Kros odigrao dugu loptu, Arnold je bio nespretan i početnički je vratio ka Alisonu. Pratio je sve to Asensio i lako udvosturčio prednost Reala.

Morao je Klop da prizna grešku i u 37. minutu povuče Keitu sa terena i osloni se na organizacione sposobnosti Tjaga Alkantare. Uvideo je Nemac da je njegov zemljak Toni Kros raspložen kao u najboljim danima karijere i da je spreman da reši meč.

I donelo je to boljitak u igri gostiju. Ustali su iz nokdauna igrači Liverpula posle prve smislene akcije. Sve je perfektno odradio Vajnaldum, napravivši višak na sredini. U akciju je uključio Žotu, koji je na kraju lako prevario Kurtou. Postao je konkurentan Liverpul, gledali smo meč sa mnogo više ritma. Morao je Mendi da spašava vrlo brzo kada je izjednačenje bilo viđeno.

Međutim, Vinisijus je igrao utakmicu karijere. Ništa mu nisu mogli defanzivci Liverpula kao u 65. minutu. Tada se Luka Modrić sjurio ka golu Redsa, dodao loptu ka Vinisijusu koji je pomalo iznenadio Alisona. Gađao je bliži ugao i pogodio.

Pokušao je uvođenjem Firmina Jirgen Klop, ali nije bilo ovo Liverpulovo veče.

LIGA ŠAMPIONA, ČETVRTFINALE

Real Madrid - Liverpul 3:1 (2:0)

/Vinisijus 27 i 65, Asensio 36 - Salah 52/

Mančesster Siti - Borusija Dortmund 2:1 (1:0)

/De Brujne 19, Foden 90 - Rojs 84/

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Klop zamerio Brihu na suđenju, pecnuo i Real zbog "stadiona"

Izvor: B92, 07.Apr.2021, 17:29

Mendažer Liverpula Jirgen Klop nije bio zadovoljan posle poraza njegove ekipe od Reala (3:1), u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.