Liverpul se (ne) vadi protiv Reala

Izvor: Danas, 21.Okt.2014, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul se (ne) vadi protiv Reala

Beograd - Sudar trofejnih evropskih velikana, potpuno različite trenutne forme i drugačijih kapaciteta ove sezone. Tako bi se u najkraćem mogao definisati derbi drugog dana trećeg kola Lige šampiona, između petostrukog klupskog prvaka Starog kontinenta Liverpula i branioca titule Real Madrida, s 10 trofeja rekordnim osvajačem elitnog i skupocenog takmičenja. Prvi ne mogu da se sastave ni u Premijer ligi ni u Evropi, a drugi redom ruše prepreke u Primeri i LŠ.

Pa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << opet trener španskog fudbalskog diva Karlo Ančeloti s dubokim poštovanjem govori o svom večerašnjem domaćinu sa Enfilda.

- Divim se Liverpulu još od 1984. godine i pobede protiv moje Rome u finalu Kupa šampiona u Rimu. Ima nešto potpuno posebno u tome kada njihovi navijači pevaju „You’ll Never Walk Alone“. Vodili smo s 3:0 na poluvremenu i otišli u svlačionicu misleći da je sve gotovo. Međutim, publika nije stajala s pesmom. I, onda se sve preokrenulo. Neću reći da smo zbog toga izgubili, ali ima nešto u tome. Izaći ću ranije na teren da još jednom osetim uživo tu čuvenu atmosferu na Enfildu - ne krije prekaljeni italijanski stručnjak na klupi Madriđana, koji su se na poslednjem gostovanju crvenima proveli kao bosi po trnju (2009, 1/8 finala LŠ, 4:0), a ovaj duel dočekuju s maksimalnim učinkom u prva dva kruga LŠ, pet uzastopnih pobeda u prvenstvu Španije i bez povređenog Gereta Bejla.

Međutim, teško da će odsustvo fenomenalnog Velšanina iz veznog reda Reala olakšati posao Brendanu Rodžersu, u situaciji kada njegovi puleni nemaju prevlast na sredini terena, rešenja u napadu i mirnoću u odbrani čak ni protiv mnogo slabijih ekipa.

- Suvišno je trošiti reči na temu Realove veličine, snage tima i kvaliteta njegovih pojedinaca. Mog kolege Ančelotija, takođe. I forma im je dobra, dok se mi još mučimo u potrazi za željenim modelom igre. Međutim, ovo su utakmice koje mogu preko noći da promene stvari. Nadam se da ćemo se izdići iznad trenutne situacije i naše navijače obradovati jednom dobrom partijom. Potreban nam je pozitivan rezultat u borbi za evropsko proleće posle toliko godina bez Lige šampiona u Liverpulu - oprezni je optimista strateg domaćina derbija B grupe, u čijih će 18 za ovu priliku biti i srpski reprezentativac Lazar Marković.

Osim ovog, posebnu pažnju privlači i duel A grupe u Atini, gde grčki Olimpijakos dočekuje italijanski Juventus. Pirejci, za koje igra naš Luka Milivojević, posle šampiona Španije, Atletika, na svom terenu žele da sruše i najbolji tim Serije A. Ovo kolo u grupi D je u znaku dvoboja belgijskog prvaka Anderlehta, s našim Aleksandrom Mitrovićem u napadu, i engleskog Arsenala, sa akcentom na loš učinak kluba iz Brisela u poslednjih dvadesetak evropskih utakmica. Milošu Jojiću, Nevenu Subotiću i njihovoj Borusiji iz Dortmunda ide mnogo bolje u LŠ nego u prvenstvu Nemačke, međutim, biće na velikom iskušenju protiv Galatasaraja u Turskoj, takođe pod okriljem D grupe.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.