Liga šampiona više ne deluje kao san - Zvezda će 6. avgusta saznati kako izgleda poslednji korak!

Izvor: Sportske.net, 25.Jul.2018, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga šampiona više ne deluje kao san - Zvezda će 6. avgusta saznati kako izgleda poslednji korak!

Revanš u Litvaniji mnogi već sada vide kao formalnost i gledaju ka sledećem rivalu. Zanimljivo, Zvezda će pre dvomeča trećeg kola saznati šta je čeka na poslednjem koraku ka Ligi šampiona.

Put kojim bi Crvena zvezda trebalo da prođe da bi se prvi put u istoriji našla u grupnoj fazi Lige šampiona podrazumeva osam koraka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Crveno-beli su uspeli da eliminišu prvog rivala i da širom otvore vrata trećeg kola nakon jučerašnje ubedljive pobede nad Suduvom (3:0) u Beogradu. Naredne srede tim Vladana Milojevića imaće zadatak da overi plasman u sledeću rundu, a iste večeri saznaće da li će za rivala u trećem kolu imati Legiju ili Spartak iz Trnave.

Kako sada stoje stvari, šampion Srbije je bliži dvomeču sa Spartakom, ali ne treba trčati pred rudu i proglašavati slovački tim za pobednika dvomeča sa Legijom.

Pošto novi kalendar koji je UEFA implementirala od ove sezone podrazumeva da žreb za plej-of fazu bude obavljen pre prve utakmice trećeg kola, jasno je da će Crvena zvezda 6. avgusta, u slučaju da prođe Suduvu, znati šta je čeka na poslednjem koraku.

Parovi 3. kola:

Seltik/Rozenborg - AEK Atina

Sacburg - Škendija/Šerif

Crvena zvezda/Suduva - Legija/Spartak

Kukeši/Karabag - BATE/Helsinki

Astana/Midtjiland - Dinamo/Hapoel Ber Ševa

Kluž/Malme - Ludogorec/Videoton

Nakon jučerašnjih mečeva prilično je jasno da su Dinamo Zagreb i Crvena zvezda zakoračili u treće kolo, a na pragu su Spartak i Malme.

Crvena zvezda je daleko od statusa povlašćenog tima na žrebu za plej-of, a ukoliko u nastavku takmičenja ne bude većih iznađenja za potencijalne rivale mogla bi da dobije bolje iz duela:

Salcburg - Škendija/Šerif

Ludogorec/Videoton - Kluž/Malme

PSV Ajndhoven

Seltik/Rozenborg - AEK Atina

Ovako nešto biće viđeno 6. avgusta u Nionu, pod uslovom da Ludorec i Seltik opravdaju uloge favorita u dvomečima sa Videotonom i Rozenborgom.

Kao što možete da vidite, pošto će žreb za plej-of biti održan pre prvih utakmica trećeg kola, postoji velika šansa da neko od favorita "kiksne" u trećem kolu, pa da Zvezda onda za protivnika ne dobije tim koji je bio očekivan u plej-ofu.

Slična situacija je viđena nakon prvog kola kvalifikacija kada su svi očekivali dvomeč Crvene zvezde i APOEL-a, a zapravo je šampion Litvanije prošao dalje i zakazao duele sa crveno-belima.

Da podsetimo za kraj da su revanš mečevi drugog kola zakazani za 31. jul i 1. avgust, a da će 6. avgusta biti izvučeni parovi plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona.

Utakmice trećeg kola igraće se 7/8 i 14. avgusta, a mečevi plej-ofa 21/22 i 28/29 avgusta.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.