Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2021, 18:39

Liga šampiona na Banovom brdu: Šahtjor domaćin Ludogorecu u Beogradu

Beloruski klub čeka još samo ozvaničenje iz UEFA

Liga šampiona na Banovom brdu. Iako Čukarički postaje konstanta na međunarodnoj sceni, ne radi se o Brđanima, ali će dom belo-crnih gotovo izvesno u junu ugostiti pretendente na najsvetliju scenu Starog kontinenta.

Naime, kako Mozzart Sport saznaje Šahtjor Soligorsk biće domaćin Ludogorecu u revanš susretu prvog kola kvalifikacija za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ligu šampiona. Beloruski šampion, usled političkih dešavanja u državi, odnosno skandala oko sletanja aviona kompanije Rajaner u Minsk i hapšenja blogera Romana Protaseviča posle kojeg je nastao spor Belorusije i članica Evropske unije, primoran je da međunarodne utakmice igra van države.

Sprečeni da igraju u Soligorsku, predstavnici prvaka Belorusije odlučili su da privremeni dom potraže u Srbiji, a nakon razgovora sa čelnicima Čukaričkog postignut je dogovor po kojem će revanš sa Ludogorecom odigrati na Banovom brdu.

Iako odluka nije zvanična, imajući u vidu činjenicu da su klubovi postigli dogovor, jedno što preostaje jeste amin UEFA.

Zanimljivo, beloruskom klubu potencijalni rivali u prvom kolu kvalifikacija, posle sužavanja spiska, bili su Ludogorec (Bugarska), Šerif Tiraspol (Moldavija), Dinamo Tbilisi (Gruzija) i Kairat Almati (Kazahstan), a jedini protivnik kojeg bi morali da dočekaju van domovine jeste upravo prvak Bugarske.

Prvi susret zakazan je za 7. jul u Razgradu, dok je revanš predviđeno da bude odigran 13. ili 14. jula.

Fudbaleri iz Soligorska sprečeni su političkim dešavanjima da sugrađanima donesu užitak čekan 15 godina da u svojoj domovini ugoste rivala u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, ali će se dobar deo tima osećati kao kod kuće imajući u vidu da dres Rudara nose nekadašnji superligaški igrači Igor Ivanović, Nikola Antić, Đorđe Ivanović, Aleksa Pejić, Miloš Šatara, kao i nekadašnji igrač upravo Čukaričkog Vinsent Eze.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.