Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2020, 18:40

Liga šampiona bez grupe smrti, biće efektnog fudbala sa Liverpulom, Ajaksom i Atalantom

Izvučeni parovi elitnog takmičenja

Ovogodišnji žreb Lige šampiona u Ženevi nije nam doneo istinsku grupu smrti, ali su kuglice spojile nekoliko prilično interesantnih parova. Na prvi pogled, kada je u pitanju efektan i efeikasan fudbal, u oko upada grupa C gde se nalaze Liverpul, Ajaks i Atalanta, kao klubovi koji vole da se nadigravaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a tu je i Midtjiland, koji je blistao tokom kvalifikacija. To što nema grupe smrti ne znači i da neće biti vrhunskog fudbala, pošto je svaka grupa sastavila ponekog velikana. U grupi A su Bajern i Atletiko Madrid, u B su Real i Inter, u G Juventus i Barselona, dok se u grupi H nalaze Pari Sen Žermen i Mančester junajted.

Zanimljvo, grupa sa najviše šamponskih titula, čak 121, je grupa G u kojoj se nalaze Juventus, Barselona, Dinamo Kijev i Ferencvaroš.

Jedini srpski trener u grupnoj fazi takmičenja Marko Nikolić nije imao previše sreće na žrebu, pošto ga je žreb odveo u grupu A sa Bajernom, Atletikom i ambicioznim Salcburgom. Ipak, srpski strateg bi uz malo sreće mogao da se upusti u borbu za 1/16 finala Lige Evope. Ljubitelji fudbala su odmah kao "grupu Lige Evrope" prozvali grupu E gde se nalaze Sevilja, Čelsi, Krasnodar i Ren, mada taj epitet može da nosi i grupa C gde su Porto, Mančester Siti, Olimpijakos i Marselj.

Ovogodišnja grupna faza Lige šampiona startuje 20. i 21. oktobra, dok je finale zakazano za 29. maj naredne godine na Ataturku u Istanbulu.

GRUPNA FAZA LIGE ŠAMPIONA:

Grupa A: Bajern Minhen, Atletiko Madrid, Salcburg, Lokomotiva Moskva.

Grupa B: Real Madrid, Šahtjor, Inter, Menhengladbah.

Grupa C: Porto, Mančester Siti, Olimpijakos, Marselj.

Grupa D: Liverpul, Ajaks, Atalanta, Midtjiland.

Grupa E: Sevilja, Čelsi, Krasnodar, Ren.

Grupa F: Zenit, Dortmund, Lacio, Klub Briž.

Grupa G: Juventus, Barselona, Dinamo Kijev, Ferencvaroš.

Grupa H: Pari Sen Žermen, Mančester Junajted, Lajpcig, Bašakšehir.

The official result of the #UCLdraw! ????

Most exciting group stage match? ???? pic.twitter.com/d7ynuEjPq3

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Bajern na Atletiko, PSŽ na Junajted, Ronaldo protiv Mesija

Izvor: Beta, 01.Okt.2020

Fudbaleri Bajerna iz Minhena, aktuelni prvaci Evrope, u novoj sezoni Lige šampiona igraće u Grupi A sa Atletiko Madridom, Salcburgom i moskovskom Lokomotivom, odlučeno je danas žrebom u Ženevi. Pari Sen Žermen, finalista iz prošle sezone, smešten je u Grupu H gde će mu protivnici biti Mančester...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.