Liga šampiona: Arsenal - Barselona

Izvor: TV Arena Sport, 22.Feb.2016, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga šampiona: Arsenal - Barselona

Ove nedelje nas očekuju još četiri zanimljiva susreta osmine finala Lige šampiona, a već u prvom od njih imamo i okršaj dva stara rivala, Arsenala i Barcelone, koja je i aktuelni prvak Evrope.

Inače, ova dva tima su se u Ligi šampiona poslednji put sastala pre pet godina, takođe u osmini finala, i tada su u oba navrata slavili domaćini, s tim da je zahvaljujući većem broju datih golova na >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << kraju dalje ipak prošla Barca.

Ipak, Arsenal se isto tako može pohvaliti da je na svom terenu i godinu dana ranije ostao neporažen protiv Katalonaca, iako su i tada eliminisani u četvrtfinalu Lige šampiona, tako da njihovi navijači i sada smatraju da ovaj tim nije bez šansi na svom Emiratesu. Doduše, gosti iz Barcelone se trenutno nalaze u puno boljoj formi od njih, a pogotovo su opasni u napadu.

S druge strane i izabranici trenera Wengera su u poslednje vreme znatno podigli nivo svoje igre, pogotovo u domaćem prvenstvu gde su s dve vezane pobede vodećem Leicesteru prišli na samo dva boda.

Barsa ovaj nastavak najelitnijeg takmičenja u Evropi dočekuju u najboljem mogućem raspoloženju, s obzirom da su nastupajući na čak tri fronta neporaženi skoro već četiri meseca, dok su isto tako u poslednjih 14 odigranih utakmica upisali čak 13 pobeda i samo jedan remi, i to u polufinalu Kupa Kralja protiv Valensije, kada je ustvari sve već bilo rešeno nakon trijumfa Barce od čak 7:0 u prvom meču. Posle tog meča su još i u prvenstvu upisali tri sigurne pobede, tako da u ovom trenutku čvrsto drže prvo mesto na tabeli, i to s čak šest, odnosno sedam bodova više u odnosu na madridski dvojac Atletico i Real.

Hoće li Barselona upisati i 14. pobedu baš protiv Arsenala pogledajte u utorak od 20:45h na Areni Sport 3.

Ukoliko nemate Arena kanale, a želite da budete u toku sa najaktuelnijim sportskim vestima pretplatite se na Arena Sport paket.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na TV Arena Sport...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.