Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2020, 02:11

Liga Evrope je za gubitnike! U Ligi šampiona pravimo s... Srećom, brzo se završava

„Ubijamo sami sebe“, kaže Vilas Boas posle 12. uzastopnog poraza Marselja u najkvalitetnijem takmičenju Evrope

Vratio ih je u Ligu šampiona, a bolje da nije. Bar se takav utisak stekao na osnovu igara Marselja pod palicom Andrea Vilasa Boasa u najkvalitetnijem klupskom takmičenju Evrope i izjava portugalskog stručnjaka posle gostovanja Portu.

U duelu sa klubom na čijoj je klupi nekad sedeo, Vilas Boas je pretrpeo treći poraz, njegov sastav je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na dnu tabele Grupe C, bez datog gola!? A sa sedam primljenih.

Sve vreme ubijamo sami sebe. Sudbinu nam određuju pojedinačne greške. Rivalima poklanjamo golove, sve zbog sitnica, detalja. Tako je bilo na gostovanju Olimpijakosu, u susretu sa Mančester Sitijem, u Portu... Valjda se to stiče iskustvo. Portugalci su bili jači, iako smo ovog puta, za razliku od prva dva kola, imali posed lopte. Ako je to dovoljno u Ligi 1, nije u Ligi šampiona. Na sve to, nemamo ni sreće, bar ne kod prvog gola Porta i usled promašenog penala Dimitrija Pajea. Ponavljam, sami sebe ubijamo greškama“, vrti glavom Andre Vilas Boas posle 0:3 na stadionu Dragao.

Pošteno je reći da gosti nisu imali ni sreće. Pre svih, Dimitri Paje, pri rezultatu 1:0 dobio je priliku da poravna, idealna je to šansa bila, penal, ali ni taj zicer nije bio dovoljan za osmehe. Promašio je Paje, posle toga Marselj primio dva gola i pokunjen se vraća kući. Sa saznanjem da možda na proleće neće biti međunarodnih utakmica, iako Vilas Boas poziva igrače da izbore bar treće mesto.

Liga Evrope nije bonus, to je minimum prihvatljivo takmičenje. Ali, to mesto za gubitnike. I dalje je moguće da se tamo plasiramo, čekamo Olimpijakos i Porto na Velodromu, ali me više brine što smo u prva tri kola predstavili sebe u lošem svetlu. Nije to normalno. Tako smo slabi, na isti način sve vreme primamo golove. Možda je za nijansu bolje u francuskom prvenstvu. Srećom, Liga šampiona će se brzo završiti. Samo želim da izgledamo bolje nego u prva tri kola“.

Marselj je u utorak veče upisao 12. uzastopni poraz u Ligi šampiona. Crna serija započeta je još 2012. I dalje traje...

Šta hoćete da vam kažem? Sve je počelo pod palicom Didijea Dešana. Patimo! Iako pravite s... u Ligi šampiona, bitno je da se u njoj. A mi jesmo i dalje pravimo s...“, ljut je Andre Vilas Boas.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.