Leskovčanka VAR sudija na utakmici četvrtfinala ženske Lige šampiona

Izvor: JužneVesti.com, 21.Mar.2023, 12:04

Leskovčanka VAR sudija na utakmici četvrtfinala ženske Lige šampiona

Nakon što je postala prva žena koja sudila utakmicu u Superligi, ime Jelene Cvetković ostaće upisano u istoriji srpskog fudbala jer će biti prvi VAR sudija iz Srbije na utakmici nekog evropskog takmičenja. Leskovčanka je dobila poverenje UEFE da večeras od 18:45 kao asistent VAR sudije prati dešavanja na meču između Bajerna iz Minhena i Arsenala.

Veliki broj utakmica koje je u ženskoj Ligi šampiona vodila kao glavni arbitar, kao i međunarodne utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << reprezentativnih selekcija nisu strane za Jelenu Cvetković, ali ono u čemu se u Srbiji pokazala kao jedan od najboljih sudija jeste VAR soba, pa često odatle na utakmicama Superlige pruža podršku kolegama na terenu.

Da u UEFI, ali i FIFI, čiji znak Leskovčanka već nekoliko godina nosi, ozbiljno računaju na nju, pokazala je i činjenica da je delegirana da na večerašnjoj utakmici četvrtfinala ženske Lige šampiona na Alijanc areni između Bajerna i Arsenala bude aistent VAR sudija.

Ona će u pregledavanju spornih detalja pomagati Poljaku Bartošu Frankoskom, dok će utakmicu suditi Ivana Projkovska iz Severne Makedonije.

Podsetimo, Jelenu Cvetković šira fudbalska javnost upoznala kao prvu ženu sudijiu u Superligi, dok je bila i četvrti sudija na utakmici između kruševačkog Trajala i vranjskog Dinama, kada se upravo ona našla na meti trenera Dragana Antića Recka, zbog čega je on kasnije izbačen iz fudbala na 18 meseci.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.