Izvor: MozzartSport.com, 07.Jul.2020, 21:16

Lampardova stativa sreće, Čelsi spasavao Ligu šampiona na Selhurstu (VIDEO)

Benteke postigao prvi gol na domaćem terenu još od aprila 2018. godine, ali to nije sprečilo slavlje Plavaca, koji su u finišu grčevito čuvali pobedu - 2:3

Odličan meč i prava revija golova i odličnih poteza na Selhurst Parku. Čelsi je zaslužio bodove, iako ih je grčevito čuvao u samo finišu, gde ga je pogoledala sreća i ostavila na putu koji vodi u Ligu šampiona. Plavci su savladali domaći Kristal Palas sa 3:2, čime su preskočili Lester na tabeli i zaseli >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na treće mesto Premijer lige - 3:2 (2:1).

Kristal Palas je čitav meč jurio vođstvo protivnika i na kraju ga umalo stigao u petom minutu nadoknade. Ipak, njegov udarac glavom završio je na stativi gola Kepa Arizabalage. Već u sledećem napadu u kolosalnoj prilici je bio Kristijan Benteke, ali je njegov pokušaj u poslednjem trenutku fantastičnim klizećim startom izblokirao Kurt Zuma.

Važnu ulogu u otvaranju protivnika imao je Brazilac Vilijan, koji je namesti prva dva gola svog tima i tako utabao put Čelsiju ka pobedi. Prvo je nakon soloprodora po desnoj strani u šestom minutu ostavio loptu na tacnu Olivijeu Žiruu, dok je u 27. minut ostavio loptu na levu stranu Kristijanu Pulišiću, koji je posle sjajnog driblinga zakucao loptu pod prečku Gvaiti.

Ali, ekipa Roja Hodžsona je ponoovo pokazala da poseduje fantastičan karakter. Prvo je Vilfred Zaha u 34. minutu sjajnim udarcem smanjio rezultat i najavio uzbuđenja u drugom poluvremenu. To nije sprečio ni pogodak Tamija Abrahama u 71. minutu, nakon dodavanja Loftus Čika, s obzirom da je već u narednom napadu pogodio Benteke. Bio je to prvi gol Belgijanca na Selhurst Parku još od aprila 2018. godine ili posle ča 24 utakmice posta.

U jednom trenutku je delovalo da Čelsi drži rezultat pod kontrolom, ali je Hodžson uveo Tauzenda, Mekartija i Mejera, posle čega se krenulo u sve ili ništa, a Palasovi igrači kao osice opkoljavali protivnički gol. Ipak, sreća je u poslednjim trenucima bila na strani Plavaca. Lampardov tim je preživeo ovo gostovanje, a ostaje da se vidi kako će proći za četiri dana kada gostuje Šefild Junajtedu.

USKORO OPŠIRNIJE...

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

REZZIME DANA (utorak): Čelsi i Valensija do važnih pobeda

Izvor: MozzartSport.com, 08.Jul.2020, 00:26

Pogledajte ko je 7. jula doneo novac, a ko je prodao..NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu...OVDE pogledajte kako smo mi tipovali...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.