Lalatović pred Dinamo: Nećemo grlom u jagode

Izvor: Mondo, 27.Jul.2016, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović pred Dinamo: Nećemo "grlom u jagode"

Fudbaleri Vojvodine u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraju sa ekipom Dinama iz Minska, a trener Nenad Lalatović poručuje da je u prvom meču najvažnije strpljenje.

Foto: MN Press

Bokelj, Konahs Kvej, pa Dinamo Minsk.

Fudbaleri Vojvodine su u prošlosezonskoj "evropskoj kampanji" u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrali sa italijanskom Sampdorijom, a samo oni naivni će pomisliti da je Dinamo Minsk "lutrija" na žrebu, s obzirom na to >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je u pitanju ekipa koja je prethodne dve godine ulazila u grupnu fazu ovog takmičenja.

Radi se o ekipi kojoj je prvenstvo Belorusije "odavno u toku", a zbog slabih rezultata nedavno su i promenili trenera. Smenjen je Vuk Rašović, a ekipu je preuzeo iskusni Sergej Borovski i vodio ih do plasmana u treću rundu preko irskog Sent Patriksa.

PREDSTAVLJEN PLANIĆ

Na konferenciji za novinare pred meč predstavljen je i dosadašnji kapiten OFK Beograda i štoper koji je sa Lalatovićem sarađivao i u Crvenoj zvezdi - Bogdan Planić. Trener Novosađana je kazao da je klub dugo bio zainteresovan za njega i da veruje da će se lako uklopiti u njegov sistem, ali da neće konkurisati za mesto u timu protiv Dinama, iako je dobro fizički pripremljen. Na njega računa već od narednog kola Superlige protiv Bačke.

Trener Nenad Lalatović je na konferenciji za novinare uoči meča govorio o strategiji "stare dame" u ovom meču, a čini se da je i odlično uočio kvalitete tima sa kojim Vojvodina igra u četvrtak.

"Daćemo sve od sebe kao i uvek jer igramo pred našom publikom. Moramo biti mirni i ne treba da srljamo jer je ovo ipak dvomeč. Oni su ekipa koja poseduje kvalitet, imaju fenomenalnu polukontru i kontru i zato ne treba da idemo 'grlom u jagode', treba malo strpljenja...", počeo je svoje izlaganje mladi trener novosadskog tima.

Objasnio je i šta bi bio dobar rezultat za njegovu ekipu.

"Pokušaćemo da ostvarimo pozitivan rezultat, a to je pobeda. Bilo bi dobro i da ne primimo gol i da u revanš odemo kao tim koja ne mora da juri rezulat. Opet ponavljam, igraju se dve utakmice, mi smo veliki klub kao i oni. Moramo da se postavimo da oni nisu veći klub od nas. A, i nisu!", kazao je on i dodao da očekuje veliku podršku navijača na "Karađorđu".

Nenad Lalatović je istakao da je dobro skautirao protivnika i kazao da njihova najveća snaga leži u odličnim krilnim napadačima i napadačima, kao i da sve kreće od odlične sredine terena.

Okarakterisao ih je kao ekipu koja u svakom trenutku zna šta želi, a uprkos tome što je gledao njihov meč sa BATE Borisovim, koji su dobili u gostima, priznaje da nije pitao za savet nekadašnjeg kapitena Vojvodine Mirka Ivanića koji igra za aktuelnog šampiona Belorusije.

"Neće biti lako, ali daćemo sve od sebe da se kvalifikujemo", poručio je za kraj.

Meč se igra u četvrtak od 20 časova na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.