Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2020, 17:01

Lak posao za Novaru i Vakif, Jovana preti Ruskinjama

Danas drugo kolo u Grupama C i E Lige šampiona za odbojkašice. Najzanimljiviji bi trebalo da budu u meču poljskog Hemika i Dinama iz Kazanja

Posle više od osam i po mesesci pauze konačno je krenula i najjače takmičenju u Evropi za odbojkašice. Sistem takmičenje je malo modifikovan. Grupna faza će se igrati po ubrzanom sistemu sa dva turnira, a pobednici grupa i tri najbolje drugoplasirane ekipe igraće u četvrtfinalu.

U Grupi C u Plovdivu Vakifbank je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << apsolutni favorit. Posle lako izvojevane pobede u tri seta protiv Lođa, ekipa za koju igraju srpske reprezentativke Milena Rašić i Maja Ognjenović ne bi trebalo da ima problema ni danas (19.30) protiv francuskog Miluza. Četa Đovanija Guidetija je ne samo favorit u ovoj grupi nego je, uz italijanski Koneljano i gradskog rivala Ezačibaši, glavni kandidat za krunu najboljeg tima na Starom kontinentu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Muluz je takođe bio ubedljiv u prvom kolu protiv domaćina turnura, bugarskog šampiona Marice u tri seta. Francuskinje će teško i do seta protiv giganta sa Bosfora.

U Novari, domaći tim trebalo bi lagan posao protiv najslabije ekipe, češkog Olomuca, dok bi najzanimljvija utakmica dana trebalo da bude meč poljskg Hemika i ruskom Dinama iz Kazanja (20.30). Ove dve ekipe bi trebalo da vode bitku za drugo mesto i eventualni plasman među osam najboljih timova u Evropi. Protiv Olomuca u utorak najefikasnija odbrojkašica poljskog tima bila je nekadašnja srpska reprezentativka Jovana Brakočević. Iskusna korektorak je imala 16 poena u ubedljivoj pobedi protiv češkog tima.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Dinamo nije ima šta da traži protiv domaćina. Očekivao se jači otpor, ali je Novara pregazila tim iz Kazanja. Dinamo protiv poljskog tima ima ulogu blagog favorita. Tim iz Tatrstana u svojim redovima ima nekoliko poznatih odbojkašica, kao što su Hrvatica Samanta Fabris, nekadašnja odobjkašica Konelajna, zatim Meksikanaka Samanta Ramos Brisio i Ruskinja Irina Koroljeva.

Pobednik ovog meča bio bi blizu druge pozicije u grupi jer će teško neko od ova dva tima da ugroze Novaru, šampiona Evrope iz 2019. godine.

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – 2. KOLO

Sreda

GRUPA C (PLOVDIV)

17.00: (5,80) Marica – Lođ (1,10)

19.30: (9,00) Miluz – Vakifbank (1,03)

GRUPA E (NOVARA)

17.30: (10,9) Olumuc – Novara (1,01)

20.30: (3,05) Hemik - Dinamo Kazanj (1,32)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.