LUDO na Rajku: Napetost, euforija, strepnja, ERUPCIJA

Izvor: Mondo, 28.Avg.2019, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LUDO na "Rajku": Napetost, euforija, strepnja, ERUPCIJA

Očekivano, nije bilo lako provesti veče na stadionu u trenucima kada se Zvezda bori za mesto u Ligi šampiona. Ali, ovaj put je kraj bio srećan.

Jeste da je Crvena zvezda mogla da napuni i dva stadiona "Rajko Mitić" koliko je interesovanje vladalo za revanš sa Jang bojsom u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali nisu svi bili euforični posle 2:2 u Bernu.

Videlo se da švajcarski šampion ima napadački izuzetno opasnu ekipu, pa su mnogi ostali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zabrinuti za konačan ishod, na šta je sigurno uticala i prošlost, odnosno dueli sa Dinamo Kijevom, Glazgov Rendžersom, Bajer Leverkuzenom, PSV Ajndhovenom, Ludogorecom...

U utorak, međutim, kako se bližilo veče, Beogradom je sve više vladala fudbalska atmosfera. U kafićima po centru ispijalo se poslednje pivo pred polazak na stadion, a kolona se tradicionlno pravila već od Slavije.

Bilo je i onih koji su rešili da automobilom dođu što je bliže moguće, usput sirenom pozdravljajući kolege po klupskom opredeljenju.

Pozitivna energija postajala je sve jača kako se smanjivala razdaljina do "Marakane". A ispred stadiona - žurka!

Trubači, pesma na sve strane i - sada već svetski poznat - TENK.

Borbeno vozilo postavljeno na plato kod severne tribine bilo je glavna atrakcija za slikanje pred ulazak na tribine, koje su bile krcate i sat vremena pred početak utakmice. Jedine prazne stolice mogle su se videti u sektoru između južne i zapadne tribine, u kom je bilo mnogo manje gostujućih navijača nego što im je bilo namenjeno ulaznica. Oko 400 ih je doputovalo u Beograd, a pravo sa aerodroma uz policijsku pratnju sprovedeni su na Banjicu (plato kod sportskog centra), pa na stadion.

Izlazak igrača na teren ispraćen je još jednom spektakularnom koreografijom Delija, posvećenoj dugogodišnjem navijaču Zvezde Mirku "Italijanu" koji je nedavno preminuo, posle čega se - uprkos konstantnoj pesmi sa severa - u vazduhu osetila ogromna napetost.

VIŠE O UTAKMICI CRVENA ZVEZDA - JANG BOJS:

/Crvena zvezda je Liga šampiona!/

/Marko Marin: Dajte nam Real i Bajern/

/Stiže lova od Lige šampiona: Zvezda zaradila mnogo!/

/Miloš Degenek zaplakao posle ulaska u Ligu šampiona/

/VIDEO: Koreografija za Ligu šampiona i Mirka Talijana/

/Vladan Milojević - tvorac moćne Crvene zvezde/

/Zvezdan Terzić: Nikad više ONA Zvezda/

/FOTO/VIDEO: Igrači proslavili na ulicama, i to na vojnom vozilu!/

/Bogate premije za igrače posle ulaska u Ligu šampiona/

Gotovo šahovsko nadmudrivanje dvojice trenera obeležilo je prvo poluvreme, u kom nije bilo mnogo uzbuđenja.

Drugi period igre počeo je gromoglasnim uzdahom olakšanja domaćih navijača na neprecizan šut Ejbišera.

Novo nezadovoljno vrtenje glavom usledilo je  u 57. minutu, kada Borjan bio nesiguran, a lopta prošla paralelno sa gol-linijom. Srećom po crveno-bele, nije bilo igrača Jang bojsa koji bi ju je poslao u mrežu.

Samo dva minuta kasnije - oduševljenje! Boaći, Marin, Rodić i Vukanović kreirali su akciju za pogodak Crvene zvezde.

Zatresla se "Marakana" u tom trenutku od reakcije domaćih navijača, a kako su minuti prolazili, pesma je bila sve glasnija.

Sve do 82. minuta i autogola Bena, koji je najavio tenziju na tribinama za preostalih petnaestak minuta, računajući i nadoknadu za koju je bilo jasno da neće biti kraća od pet minuta. Napetost u vazduhu je bila ogromna, ali posle "parade" Borjana na šut Nsamea, pa uspešno odbranjenog kornera, postalo je jasno da Švajcarci ove večeri neće slaviti u Beogradu. Nije to poremetilo ni isključenje Tomanea.

Nestrpljivo se čekao poslednji sudijski zvižduk, pa da se zapeva "nanananana Liga šampiona, Liga šampiona".

Izvor: MONDO/Jovan Terzić

I pozdrav za nemačke navijače, na nemačkom "Auf Wiedersehen".

Izvor: MONDO/Jovan Terzić

Slavlje se zatim prenelo na ulice i potrajalo do iza ponoći.

Apsolutno zasluženo, jer Crvena zvezda je drugi put uzastopno ušla u Ligu šampiona počevši kvalifikacije od prvog kola!

"Ne idemo kući, ostajemo ovde i čekamo žreb", šalili su se navijači okupljeni oko vojnog kamiona iz kog su igrači palili baklje i ispaljivali vatromet.

Imena rivala biće poznata u četvrtak nešto posle 18 časova.

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO/Jovan Terzić

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.