LŠ (kval)

Izvor: Piplmetar.rs, 04.Avg.2023, 00:30

LŠ (kval)

Fudbaleri slovenačke Olimpije, grčkog Panatinaikosa i kiparskog Arisa plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.
Olimpija je u „stazi šampiona“ napravila ozbiljno iznenađenje i izbacila bugarski Ludogorec. Večeras na „Stožicama“ 2:1, nakon 1:1 prošle sedmice u Razgradu.
Prava drama se odvijala u Ljubljani, meč je trajao 102 minuta, a heroj Olimpije bio je Timi Elsnik, koji je postigao pobedonosni gol u 92. minutu, a bio je strelac i za 1:1 u 18. minutu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Pre toga je Ludogorec poveo preko Despodova u 15. minutu.
Bugarski tim je meč završio sa desetoricom, pošto je Son dobio crveni karton u 83. minutu, pa je Olimpija u finišu materijalizovala brojčanu prednost na terenu. Ipak, Ludogorec je u 12. minutu sudijske nadoknade vremena imao najbolju moguću šansu da izbori produžetke, ali Despodov nije iskoristio jedanaesterac.
Naredni rival Olimpije biće bolji iz duela između Galatasaraja i Žalgirisa. Prošle sedmice je u Litvaniji bilo 2:2, a revanš u Istanbulu igra se sutra.
PAO je u Atini u revanšu drugog kola u „stazi pratilaca“ remizirao sa ukrajinskim Dnjiprom rezultatom 2:2 i ide dalje i na megdan Marseju sa ukupnih 5:3.
Ispostavilo se da je vicešampion Grčke ključnu razliku napravio u prvom meču koji je dobio sa 3:1. Večeras je patio, ali je ostvario cilj. 
Poveo je tim našeg trenera Ivana Jovanovića pogotkom Šporara u 15. minutu, a preokret Dnjipru i dramu doneli su Dovbik u 24. i Sarapi u 54. minutu.
Nada Ukrajinaca ugašena je 70. minutu, kada je srpski reprezentativac Filip Đuričić asistirao Šporaru, a Slovenac po drugi put pogodio, za konačnih 2:2.
Gosti su susret završili sa igračem manje, zbog crvenog kartona Tančika u 75. minutu.
Kiparski prvak Aris iz Limasola je i kao gost deklasirao beloruski BATE Borisov rezultatom 5:3 u „stazi šampiona“. Prošle sedmice na Kipru je bilo 6:2. 
Golove za goste dali su Babička u 8, Gomis u 26, Kaju u 35, Bengston u 56. i Stepinski u 74. minutu. Strelci za BATE bili su Gromiko u 25, Martinov u 48. i Laptev iz penala u 93. minutu.
Srpski igrači iz Arisa, Veljko Nikolić i Slobodan Urošević, ušli su u igru u 57. minutu.
Aris će se u trećem kolu sastati sa boljim iz dvomeča između Rakova i Karabaga. Poljski Rakov je dobio prvu utakmicu sa 3:2, a revanš u Azerbejdžanu igra se sutra. 



Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.