LŠ: Levandovskom ni traga, Van Dajk i Mane odveli Liverpul u četvrtfinale! (video)

Izvor: Sportske.net, 14.Mar.2019, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Levandovskom ni traga, Van Dajk i Mane odveli Liverpul u četvrtfinale! (video)

Aktuelni vicešampion Evrope plasirao se među osam najboljih ekipa u elitnom takmičenju.

Fudbaleri Liverpula slavili su na "Alijanc Areni" sa 1:3 (1:1) i tako obezbedili plasman u četvrtfinale Lige šampiona, kako je prvi meč na "Enfildu" okončan bez golova.

Domaćin je pripretio u devetom minutu preko Tijaga Alkantare, ali je udarac španskog reprezentativca prozujao pored gola koju čuva Alison.

U 13. minutu peh za četu Jirgena Klopa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << zbog povrede je teren morao da napusti kapiten Džordan Henderson, zamenio ga je Fabinjo.

Pripretio je Nojeru u 25. minutu Roberto Firmino, ali je udarac Brazilca prohujao pored desne stative.

A onda, Van Dajk šalje loptu ka Maneu, Senegalac je odlično prihvata na ivici kaznenog prostora rivala, Manuel Nojer je bespotrebno istrčao sa svog gola, krilni napadač Liverpula je to primetio, sjajno se okrenuo i izbacio iskusnog golmana, a potom elegantnim udarcem zatresao praznu mrežu Bavaraca za 1:0.

Igrao se 35. minuta kada je lepu šansu da duplira prednost "Redsa" imao Endi Robertson. Proleteo je neumorni Škot po levoj strani, odlučio se da iz nezgodnog ugla okuša svoj udarac, ali je Nojer bio dobro postavljen, od svega samo korner za goste.

Ipak, samo četiri minuta kasnije, Gnabri beži odbrani Liverpula, ubacio je nezgodnu loptu pred gol gostiju, a nespretni Matip ju je poslao u sopstvenu mrežu, 1:1 na "Alijanc Areni".

Do kraja prvog dela nije bilo promene rezultata (golove pogledajte OVDE), a nakon pet minuta igre u nastavku zagrejao je Nojerove rukavice Mohamed Salaha solidnim pokušajem, ali je Nemac bio siguran.

Nije uspevao Bajern ozbiljnije da pripreti Alisonu Bekeru, a onda je zadatak za ekipu Nika Kovača postao još teži.

Igrao se 69. minut, Milner je izveo korner, Virdžil van Dajk je prosto poleteo i glavom smestio loptu u mrežu domaće ekipe za 1:2.

I dalje su napadi Bajerna bili poprilično jalovi, a sve je postalo jasno u 84. minutu, kada je nakon centaršuta Salaha gotovo sam pred golom Bajerna ostao Sadio Mane, Senegalac glavom trese mrežu domaće ekipe i postavlja konačnih 1:3.

Bayern München  -  Liverpool Резултати Уживо

Bajern: Nojer, Rafinja, Zile, Humels, Alaba, H. Martinez (Gorecka), T. Alkantara, H. Rodrigez (R. Sančes), Gnabri, Levandovski, Riberi (Koman)

Liverpul: Alison, Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson, Milner (Lalana), Henderson (Fabinjo), Vajnaldum, Salah, Firmino (Origi), Mane

Stadion: "Alijanc Arena" (Minhen)

Sudija: Danijele Orsato (Italija)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Liverpul, zbog gluposti, bez važnog igrača u četvrtfinalu LŠ! (video)

Izvor: Sportske.net, 14.Mar.2019

Ovo mu nije trebalo...Fudbaleri Liverpula slavili su sa 3:1 na "Alijanc Areni" u revanš meču osmine finala Lige šampiona, pa pošto je na "Enfildu" bilo 0:0, idu dalje...Bajern je delovao nemoćno na svom terenu, gosti iz Engleske su dominirali u većem delu susreta i zasluženo su izborili plasman...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.