Izvor: Piplmetar.rs, 23.Jul.2023, 03:44

LŠ (Kval.)

Fudbaleri Zrinjskog, BATE Borisova, Hakena i Brejdablika plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. 
Najzanimljivije je bilo u Mostaru, gde je Zrinjski ugostio jermenskog šampiona Urartu i umalo prokockao prednost od 1:0 iz prvog meča. Iako je čak i Zrinjski poveo golom Bilbije u 27. minutu, usledio je pravi šok. Golovima Grigorijana u 74. i 91. minutu, Jermeni su uspeli da meč odvedu u produžetke, ali ni tu nije bio kraj uzbuđenjima.
U 94. Kiš je iz penala >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << doneo gol koji je značio prolaz Zrinjskog, ali je onda Maksimenko u nadoknadi prvog produžetka postigao novi gol za 2:3 i odlazak u penal seriju. 
U penal seriji, Urarte je imao čistu „brejk“ loptu u četvrtoj seriji, da povede 4:2, pošto je prethodno promapio Zlomislić. Ipak, Eduardo u četvrtoj i Gazarjan u petoj seriji su bili neprecizni, a Barišić na kraju doneo preokret Zrinjskom u penal seriji za veliku radost navijača.
Beloruski BATE Borisov je eliminisao Partizani iz Albanije, pošto je kao domaćin slavio 2:0. U prvom meču bilo je 1:1, a potom su danas golove postigli Malkevič i Šestjuk za prolaz BATE Borisova.
Ulogu favorita opravdao je i švedski Haken koji je pobedio finski TNS 2:0 kao gost i ukupnim 5:1 prošao dalje.
U drugom kolu je i islandski šampion Brejdablik koji je i d

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.