LŠ: Bajern i Benfika trebaju čudo

Izvor: B92, 19.Apr.2023, 12:03

LŠ: Bajern i Benfika trebaju čudo

U sredu ćemo dobiti preostala dva učesnika polufinala Lige šampiona.

U utorak su se u završnicu plasirali Real Madrid i Milan, a u sredu se tome nadaju Mančester siti i Inter.

"Građani" brane ogromnih 3:0 protiv Bajerna, pa iako gostuju u Minhenu retko ko očekuje preokret Bavaraca.

"Ako uspemo da preokrenemo, to će biti čudo. Mislim da ako je 1:1, ne treba ulivati veru, svi veruju u preokret. Ako je 0:3, pronalaženje realnog nivoa je deo toga. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ne znam je li prikladno govoriti o 4:0 ili 5:1 – morate biti realni – ali mi verujemo u sebe”, rekao je trener Bajerna Tomas Tuhel.

Njegov kolega s druge strane Pep Gvardiola je istakao da je svestan koliko je Bajern jak, ali je dodao da Mančester siti ne želi da se brani.



"Moramo da mislimo na svoju igru, pošto će protiv nas biti jedan od najboljih evropskih klubova. Međutim, želimo da nametnemo našu igru, koja bi mogla da nam donese pobedu
", istakao je menadžer Sitija.

Gvardiola je naveo da Bajern veruje da može da eliminiše Mančester siti.

"Radio sam u Bajernu i znam mentalitet ovog kluba. Vidite ga svuda, to je u njihovoj koži. Znamo da oni veruju da mogu da se vrate. Kada ste u ovakvom klubu, verujete da sve može da se desi. Oni imaju istoriju uz koju su odrasli. Imao sam neverovatne trenutke ovde. Klub je izuzetan, imam mnogo, mnogo prijatelja ovde".

Inter ima kapital od dva gola iz Lisabona, uoči gostovanja Benfike na "Đuzepe Meaci".

"Porazi su prošlost. Moramo da se fokusiramo na sutrašnji meč. Čeka nas važna i teška utakmica. I pored loših rezultata, ne igramo loše. I dalje stvaramo šanse", rekao je trener Intera Simone Inzagi.

Bolji iz meča Inter – Benfika sastaće se u polufinalu LŠ sa ekipom Milana.



"Znamo da naš plasman na tabeli Serije A nije ono što smo želeli, ali naš jedini fokus je Benfika. Znamo da imamo prednost, ali moramo da damo sve od sebe protiv tima koji u poslednje vreme ne postiže dobre rezultate, ali je i dalje veoma opasan
", zaključio je Inzagi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.