LIGA ŠAMPIONA: Žiru i Leao rasplakali Maradonu, Milan remijem eliminisao Napoli

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2023, 23:09

LIGA ŠAMPIONA: Žiru i Leao rasplakali "Maradonu", Milan remijem eliminisao Napoli

Obe ekipe neprecizne sa bele tačke.

Fudbaleri Milana posle dugih 16 godina ponovo su polufinalu Lige šampiona. Posle trijumfa na svom terenu od 1:0 protiv Napolija, izabranici trenera Stefana Piolija su izborili remi od 1:1 na stadionu "Dijego Armando Maradona" što im je bilo dovoljno za prolaz i najverovatnije sudar sa gradskim rivalom Interom u borbi za finale. Gosti su poveli golom Žirua u 42 minutu, a izjednačenje Napoliju doneo je Osimen u bukvalno poslednjim sekundama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meča. Zanimljivo je da su obe ekipe nisu iskoristile jedanesterce.

Napolitanci su (ne)očekivano jurišali od samog starta. Ipak, Milanezi su bili spremni na ofanzivu domaćeg tima i čekali svoju šansu. Ipak, prvo veliko uzbuđenje zbilo se u šesnestercu Napolija u 20. minutu. Ruji je bespotrebno srušio Lea, a sudija Marčinjak je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Olivije Žiru. Solidno je izveo penal, ali je njegov šut fantastično odbranio golman Meret.

Veliki problemi za Napoli usledili su nešto kasnije. Spaleti je morao da napravi dvostruku izmenu zbog povreda, ušli su Lozano i Oliveira umesto Politana i Ruija.

Ipak, to je bilo zanemraljivo u odnosu na ono što se desilo u 43. minutu. Nezadrživi Leao je pretrčao skoro 50 metara i kao na tacni uposlio Žiru koji nije mogao ovaj zicer da promaši.

Leao solo run before Guroud's goal 🤩🔥pic.twitter.com/iR8vBEHdjq

— S👻 (@scrapytweets) April 18, 2023

I u nastavku igre Napoli je bio bolji rival. Napadao preko Kvače Kvarchelije, ali bez prave završnice. Milan je na drugo strani mudrom igrom čuvao rezultat i čekao novu priliku za protiv udar.

Sve je ipak bilo rešeno u 82. minutu. Tomori je igrao rukom, a Napoli je dobio penal kao poslednju nadu za preokret. Loptu je uzeo Kvarchelija, ali je njegov udarac maestralno odbranio Majk Menjan.

Nisu Napolitanci odustajali. U drugom minutu nadaknade Osimen je uspeo da savlada Menjana i postavi konačan rezultat - 1:1.

"Preuzmi besplatno - bonus za sportsko klađenje 1.000 RSD"

Pogledajte kako izgleda Anamarija, devojka Luke Dončića
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.