LIGA ŠAMPIONA: Levandovski i Osimen pogađali u derbiju Maradone, Galeno u finišu slomio Arsenal

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 00:04

LIGA ŠAMPIONA: Levandovski i Osimen pogađali u "derbiju Maradone", Galeno u finišu slomio Arsenal

Revanši su 12. marta.

Fudbaleri Barselone remizirali su na gostovanju Napoliju (1:1), dok je Porto savladao Arsenal (1:0) u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona.

Faza takmičenja, veliki ulog i činjenica da odluka pada u revanš uticali su da sve četiri ekipe budu oprezne.

U jednom od derbija ove runde i duelu dva kluba u kojima je legendarni Dijego Armando Maradona stekao slavu, Napoli je uspeo da izbori nerešen rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protiv favorita iz Španije.

Golove smo videli u nastavku. Levandovski je u 60. minutu iskoristio uspavanost odbrane domaćih i doveo svoj tim do vođstva. Napolitanci su potom krenuli nešto ofanzivnije i isplatilo im u 75. minutu. Osimen se izvanredno "otarasio" Injiga Martineza i prevario Ter Štegena za erupciju oduševljenja na stadionu. Napoli je bio bolji rival i u preostalom delu meča, ali je Gundogan ima odličnu priliku... ipak šutirao je pored gola sa ivice kaznenog prostora, pa je duel završen bez pobednika.

Arsenal je na Dragau prekinuo seriju pobeda i to na bolan način. Najbolju priliku u prvom delu meča imao je Galeno. Pogodio je stativu Brazilac, da bi mu se potom lopta vratila na pet metara od gola, ali je i tada bio neprecizan, šutirao je pored gola.

Trosar je imao najizgledniju šansu za goste, ipak se spetljao posle kornera na drugoj stativi. Kada se činilo da će meč biti završen bez golova na scenu je stupio Galeno i sjajnim udarcem sa distance u 94. minutu doneo pobedu svom timu i prednost pred ponovni susret na Etihadu.

Revanš mečevi u Barseloni i Londonu se igraju 12. marta.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.