LIGA ŠAMPIONA: Benzema i Asensio doveli Real na korak od POLUFINALA! Milan nosi MINIMALAC na Maradonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2023, 23:10

LIGA ŠAMPIONA: Benzema i Asensio doveli Real na korak od POLUFINALA! Milan nosi MINIMALAC na "Maradonu"

Fudbalsko veče na "Starom kontinentu"...

Večeras su odigrane preostale utakmice četvrtfinala Lige šampiona. U prvom meču elitnog takmičenja ekipa Real Madrida slavila je sa 2:0 (1:0) protiv ekipe londonskog Čelsija na stadionu "Santijago Bernabeu".

Već u drugom minutu utakmice kontra Čelsija, Žoao Feliks je trčao sam ka golu Kurtoe, ali ga je sustigao Militao i omeo u šutu. Na kraju Belgijanac >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brani udarac, Anćeloti je bio veoma nezadovoljan početkom.

Na drugoj strani u 14. minutu prilika za Benzemu koji šutira u golmana gostiju, a kako je meč odmicao, Real je bivao sve bolji i ubojitiji.

Gol smo videli u 21. minutu utakmice. Nakon dubinske lopte sa desne strane, Vinisius samo postavlja nogu, dovoljno da lopta ode do Benzeme koji nije imao težak posao za 1:0.

Malo je falilo da dođe do izjednačenja kada je Kurtoa odbranio novi udarac, ovoga puta je Džejms prošao po desnoj strani, uposlio Sterlinga, ali je Belgijanac fantastičan golman, možda i najbolji na svetu u ovom trenutku.

Vinisius je bio u jednoj dobroj šansi u 26. minutu utakmice, a do kraja poluvremena bez nekih bitnih dešavanja.

Veliku šansu imao je Luka Modrić na startu drugog poluvremena, nakon prodora Vinisiusa po levoj strani, stvorila se šansa za Benzemu koji dodaje do Modrića, a Hrvat plasira loptu, ali nedovoljno precizno.

Jedan od bitnijih trenutaka meča jeste crveni karton za Čilvela koji je kao poslednji igrač odbrane zaustavio Rodriga koji je ulazio u gol šansu, pa je Čelsi od 59. minuta ostao sa igračem manje.

Malo potom Kamavinga pokušava posle sjajnog poteza Vinisiusa, a onda 2:0 u 74. minutu. Veoma brza akcija posle kornera Modrića, a strelac je Asensio samo što je ušao u igru. Dočekao je loptu na oko 16 metara od gola, šutirao izuzetno precizno za 2:0.

Lampard je pokušavao sa izmenama, ali ništa Čelsiju nije polazilo za nogom u ovom meču.

Do kraja beležimo i pokušaj Benzeme u nadoknadi vremena, mogao je Francuz glavom da pogodi za 3:0, pa Real ima i za čim da žali na ovom meču.

Na drugoj strani Čelsi je stvorio šansu, Maunt je imao veliku priliku, ali je još jedan bivši igrač plavaca, Ridiger, uspeo da izblokira udarac.

Uglavnom, rešiće se sve u Londonu, ali Real ima veliku prednost...

🏁 FP: @RealMadrid 2-0 @ChelseaFC_Sp

⚽ @Benzema 21', @marcoasensio10 74'#UCL pic.twitter.com/GrPt7p2pyZ

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) April 12, 2023

U drugom meču, fudbaleri Milana pobedili su Napoli na svom terenu rezultatom 1:0, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Gol odluke na "San Siru" postigao je Ismael Benaser u 40. minutu, a aktuelni prvak Italije je u razmaku od samo deset dana dva puta uspeo da savlada budućeg prvaka, posle one "crveno-crne rapsodije" u Napulju, 2. aprila u Seriji A. Dva tima će se ponovo sastati već za šest dana kada je na programu revanš na "Maradoni".

Još jednom se pokazalo da tradicija u Ligi šampiona ima svoju težinu. Evropski velikan Milan je odigrao taktički skoro pa perfektan meč, ako se ne računa prvih deset minuta i uspeo je "otupi" napade opasnog Napolija, koji je doduše bio oslabljen za najboljeg strelca Viktora Osimena.

Pobednik ovog dvomeča u polufinalu ide na Inter ili Benfiku. Inter je tu mnogo bliži prolasku, pošto je sinoć slavio u Lisabonu sa 2:0.

Neverovatno prvo poluvreme je viđeno na "San Siru". Najpre je delovalo da će Napoli do vrha napuniti mrežu domaćina, da bi Milan u finišu mogao nokautira goste sa juga zemlje, a na kraju je bilo 1:0 za sedmostruke prvake Evrope.

Milan je u uvodnih deset minuta izdržao pravu kanonadu Napolija. Već u drugom minutu je Rade Krunić "izvadio" loptu sa gol-linije posle šuta Kvarackelije, da bi golman "rosonera" Majk Menjon dva puta bravurozno intervenisao nakon udaraca Angise i Zjelinskog iz daljine.

Oslobodio se Milan pritiska tek posle 20 minuta igra, a onda je on počeo da preti i to iz tranzicije, baš na način na koji je pre tačno deset dana uništio Napoli na "Maradoni" sa 4:0 u Seriji A.

U 25. minutu karakteristična kontra još uvek aktuelnog prvaka Italije, Leao je bio u idelanoj poziciji i promašio zicer.

Bio je to uvod u 40. minut ivođstvo Milana. Bila je to fantastična tranzicija domaćih i ponovo su kobni po Napoli, kao i pre deset dana, bili Brahim Dijaz i Rafael Leao. Dijaz je presekao napad Napolija na svojoj polovini, a onda je vukao i vukao sve do 20 metara od protivničkog gola, odigrao je desno za Leaa, ovaj je probao da mu vrati loptu, ali ju je Dijaz lucidno pustio da prođe pored njega. Stigla je pravo na nogu Benasera, koji je raspalio iz punog trka sa nekih 11 metara i savladao Mereta, za 1:0.

Zatečeni golom, igrači Napolija, su lako mogli do pauze da prime još jedan gol i budu potpuno nokautirani. Igrao se drugi minut nadoknade vremena kada je Benaser izveo korner sa leve strane, Kjer nadskočio rivale u kaznenom prostoru i glavom zakucao loptu u prečku.

Drugo poluvreme počelo je šansom Eljmasa i još jednom odbranom Menjona, a onda je ritam drastično opao.

Milan je uspeo da "uguši" igru Napolija, čekao je priliku za još neku kontru, a veoma važan detalj za ovaj meč, a možda i dvomeč, desio se u 75. minutu kada je vezista Napolija Zambo Angisa dobio drugi žuti karton.

I pored igrača manje, Napoli je napadao u finišu. Sjajni Menjon je u 87. minutu "skinuo" odličan pokušaj Di Lorenca, a samo minut kasnije je u prilici bio rezervista Olivera i bio zamalo neprecizan.

Sponzor vesti Lige šampiona – sportska kladionica Meridian

Pogledajte kako izgleda Maria Kortizia, supruga Pietrosa Sotiroua prvotimca Ludogoreca
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.