Kvalifikacije za LŠ: Vojvodina poražena od Šomona u Francuskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2018, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvalifikacije za LŠ: Vojvodina poražena od Šomona u Francuskoj

Odbojkaši Vojvodina pretrpeli su poraz u prvoj utakmici odlučujućeg, 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Francuski Šomon je večeras u Remsu pobedio Novosađane sa 3:0, po setovima 25:22, 25:16 i 25:23, posle 71 minuta igre.

Revanš utakmica će se odigrati u utorak, 13. novembra od 20.00 časova u dvorani SPC Vojvodina u Novom Sadu.

Bolje i konkretnije ušao je u ovu utakmicu Šomon i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gotovo tokom celog prvog seta imao je prednost. Iz akcije u akciju igrala je Vojvodina bolje i u više navrata imala priliku da okrene, ali uvek je falio koji napad više, realizovana kontra, odbrana... I u finišu su se Novosađani primakli na poen zaostatka (20:21), ali su greškama pomogli domaćinu da, ipak, realizuje ovaj set u svoju korist.

Neiskorišćene prilike kao da su totalno matirale crveno-bele, što je Šomon znalački iskoristio u drugom periodu na startu imao čak 7:0. Menjao je dizače trener Nikolić, pa je na sredini ovog seta Todorović ušao umesto Kostića. To je donelo drugačiji ritam i malo svežine u redove crveno-belih, ali je bilo kratkog daha.

U treći set ušla je Vojvodina i sa novim korektorom, a na toj poziciji umesto Vieckog zaigrao je Kujundžić. Iako je domaćin imao početno vođstvo, Novosađani su polako gradili igru i stizali protivnika. Bio je to zaista neizvestan i uzbudljiv deo meča, u kojem su gosti imali svoje šanse, ali ih nisu iskoristili.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje "zlatni set", koji se igra odmah po završetku druge utakmice. "Zlatni set" se igra do 15 poena.

Pobednik duela Vojvodina NS seme – Šomon igraće u C grupi Lige šampiona 2019. sa ruskim Zenitom iz Sankt Petersburga, nemačkim Fridrihshafenom i slovenačkim ACH Volejom iz Ljubljane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.