Kvalifikacije za LŠ: Srbin sa Faranima sanja novi podvig, u akciji Motika i Urošević

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 10:19

Kvalifikacije za LŠ: Srbin sa Faranima sanja novi podvig, u akciji Motika i Urošević

U sredu se nastavlj borba za plasman u Ligu šampiona, a važne uloge igraće bivši igrači Crvene zvezde i Partizana.

Bez dileme, najveće iznenađenje dosadašnjeg toka kvalifikacija režirao je šampion Farskih Ostrva Ki Klaksvik koji je preko favorizovanog mađarskog Ferencvaroša stigao do narednog stepenika na kojem čeka švedski Haken.

Slavilo se prethodne nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Ostrvu...

Navijači ovog kluba su špalirom pirotehnike dočekali fudbalske heroje po povratku iz Budimpešte gde je Ki Klaksvik, posle egala bez golova kod kuće, priredio verovatno najveći rezultat i senzaciju u istoriji kluba – slavio u gostima 3:0.

Dvostruki strelac na tom meču, i asistent, bio je Arni Frederiksberg, momak koji će sasvim sigurno, prema svemu što pokazuje, karijeru uskoro usmeriti ka nekom klubu sa kontinenta.

Navijači Ki Klaksvika slave i jednog Srbina, velike nade polažu u Denija Pavlovića, momka koji je dugi niz godina, još od 2018, adut Farana i jedan od najvažnijih oslonaca ekipe.

Pavlović je juniorsku karijeru proveo u Zvezdi, igrao i za Čukarički, Voždovac, Novi Pazar - odakle je pre skoro pet godina stigao u zemlju gde je ribolov "sport broj jedan", ali je i fudbal, kako vidimo, sve bolji.

Srpski fudbaler je inače bio i asistent na pomenutoj utakmici sa Ferencvarošem.

U isto vreme na teren će danas i nekolicina bivših fudbalera večitih beogradskih rivala.

Aris iz Limasola dočekuje BATE Borisov iz Belorusije, a navijači domaćeg tima na delu će moći ponovo da vide dvojicu ovoletošnjih pojačanja iz Srbije - Slobodana Uroševića i Veljka Nikolića.

Za sada, u nekoliko odigranih mečeva, što prijateljskih što takmičarskih (jedan, Superkup) doskorašnji kapiten Partizana se brže ustalio u startnoj postavi, dok nekada velika nada Zvezde šansu čeka sa klupe.

U još jednoj ekipi koja će večeras igrati meč kvalifikacija takođe igraju dvojica bivših igrača Zvezde i Partizana.

Azerbejdžanski Karabag ide na noge poljskom Rakovu, a važni aduti gostiju protiv tima koji je minule sezone prvi put postao prvak države biće crnogorski tandem Marko Janković i Marko Vešović.

Konačno, šansu će večeras možda dobiti i Nemanja Motika, čija Olimpija ide na noge "večitom" šampionu Bugarske Ludogorecu.

Bivši skupo plaćeni fudbaler Zvezde je od ovog leta član ljubljanskog tima u koji je stigao posle sezone provedene u austrijskom Lasku.

Motika je oba meča Olimpije u 1. kolu kvalifikacija, protiv letonske Valmerije (2:1, 2:1), počeo sa klupe i sakupio ukupno dvadeset minuta na terenu u dvomeču.

Za Ljubljančane inače igra još jedno poznato lice iz ovdašnjeg superligaškog miljea - bivši fudbaler Zemuna i Voždovca, Litvanac Justas Lasickas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.