Izvor: TV Arena Sport, 09.Feb.2016, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup Kralja i Kup Radivoja Koraća na ARENI SPORT

Naredna sedmica će na televiziji Arena sport proteći u znaku kupova. Pored nastavka najznačajnijih fudbalskih kupskih takmičenja starog kontinenta, Lige šampiona i Lige Evrope, ni ljubitelji košarke neće ostati uskraćeni za kvalitetnu akciju.

Od 18. do 21. februara paralelno će se odigravati završnice domaćeg Kupa Radivoja Koraća i španskog Kupa kralja, uz direktne prenose >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << svih mečeva na Areni sport.

Srpski kup se igra u Nišu, koji je domaćin drugi put uzastopno, a postignut je dogovor da će se u dvorani Čair završni turniri nacionalnog kupa igrati i naredne dve godine. Trofej “Žućkove levice” brani Crvena zvezda koja je trjumfovala u poslednja tri izdanja. Ekipa Dejana Radonjića odbranu titule počinje četvrtfinalnim duelom sa Smederevom. Potencijalni rival u polufinalu je Partizan koji je pod vođstvom novog trenera Džikića u usponu forme. Preduslov da se večiti rivali sastanu je i da crno-beli savladaju lidera košarkaške lige Srbije FMP. U preostala dva četvrtfinala dvostruki uzastopni finalista i učesnik plej ofa ABA lige Mega Leks sastaće se na otvaranju turnira sa domaćinom niškim Konstantinom. Pobednik tog duela se u polufinalu sastaje sa boljim iz meča valjevskog Metalca i Borca iz Čačka.

Finalni turnir španskog kupa igra se u Korunji i mogao bi da bude najneizvesniji u poslednjih nekoliko sezona. Sam turnir predstavlja jedan od najprestižnijih i najbolje organizovanih događaja u evropskoj košarci. Okuplja osam ekipa, a trofej brani Real Madrid. Prvi meč šampioni Evrope igraju protv gradskog rivala Fuenlabrade koja ih je nedavno savladala u ligi Endesa. Potencijalni protivnik u polufinalu je Laboral Kuća, pod uslovom da Baskijci savladaju domaćina, Rio Naturu Monbus. Tim Velimira Perasovića već dva puta ove sezone savladao je Real. Ništa lakši put u želji da dođe do finala neće imati ni Barselona. Katalonci će turnir početi utakmicom sa neugodnim Bilbaom i ako budu uspešni u polufinalu ih čeka bolji iz duela Valensije i Gran Kanarije. Valensija je lider prvenstva Španije i pobedila je Barselonu na njenom terenu. Na turniru u Korunji igraće i velki broj igrača iz našeg regiona.

Arena sport će u ta četiri dana februara prenositi čak 14 utakmica: svih sedam iz Niša i isto toliko iz Korunje. Prenosi svih mečeva Kupa Radivoja Koraća emitovaće se na Areni sport 1. U četvrtak su na programu četvrtfinalni mečevi Mega Leks – Konstantin, od 17 časova, i Partizan – FMP, od 21 čas. Sutradan, u petak, možete pogledati preostala dva četvrtfinalna susreta: Metalac Farmakom – Borac Čačak od 18 časova i Crvena zvezda – Smederevo od 21 čas. Polufinala su na programu u subotu od 17 i 21 čas, a finale u nedelju sa početkom u 21 čas.

Da pratite najnovija dešavanja sa sportskih takmičenja širom sveta posetite link Sportske vesti

Vesti možete pratiti i na našim Facebook  i Twitter stranicama

Obezbedite naš paket na vreme i pratite najbolje sportske emisije.

Odaberite svog operatera i prijavite se na linku Arena Sport paket
U roku od tri radna dana (nakon prijave), kontaktiraće vas operater radi sklapanja ugovora i aktivacije paketa.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na TV Arena Sport...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.