Krstajić se okrenuo kvalifikacijama za LE, prva prepreka mu je prošlogodišnji Zvezdin rival!

Izvor: Sportske.net, 19.Jun.2019, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstajić se okrenuo kvalifikacijama za LE, prva prepreka mu je prošlogodišnji Zvezdin rival!

Doskorašnji selektor reprezentacije Srbije posvetio se sada drugom izazovu.

Nema odmora za Mladena Krstajića ni posle odlaska sa mesta selektora reprezentacije Srbije.

On je, kao što znate, predsednik FK Radnik iz Bijeljine, koji će u novoj sezoni biti jedan od predstavnika BiH u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Zanimljivo, rival u prvom kolu kvalifikacija biće im slovački Spartak iz Trnave, ekipa koju je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Crvena zvezda prošle godine eliminisala u trećem kolun kvalifikacija za Ligu šampiona.

''Plasman u Ligu Evrope veliki je uspeh za Radnik, s obzirom da smo mi jedna mala i skromna sredina, koja nastoji da se kroz fudbal afirmiše. Činjenica je da smo mi po organizaciji i budžetu daleko ispod nivoa Spartaka iz Trnave, ali nastojaćemo da se u što boljem svetlu prikažemo sportskoj i fudbalskoj javnosti u BiH i regionu.







Setimo se utakmica od prošle godine kada je Spartak iz Trnave eliminisao Zrinjski u kvalifikacijama za Ligu Šampiona, a onda je dobro namučio i Crvenu zvezdu, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu", rekao je Krstajić za klupsku stranicu, a prenose ''Nezavisne''.

Iako Radnik ostvaruje zapažene rezultate u Premijer ligi BiH, finansijska situacija u klubu je nezavidna.





''Uslovi u kojima mi radimo faktički su van svakih sportskih normi ovog ranga takmičenja. Kada se spomene naš godišnji budžet od nekih 300.000 do 400.000KM i pri tome iz godine u godinu taj budžet je sve manji, svi vas gledaju u neverici.







Velika je ovo zasluga svih struktura u Radniku, počevši od klupske uprave, administracije, a posebno ogroman posao odradili su stručni štab i igrači kojima pripada svako poštovanje i najveća zasluga.







Dosta smo osporavani u medijima, ali mi smo jedna mala i kompktna celina koja želi da napreduje iz godine u godinu i tu nas ne može niko zaustaviti. Rezultat nam nije bitan koliko je bitna naša afirmacija u najmasovnijem takmičenju u Evropi", objašnjava Krstajić.

Radnik će evropske utakmice kao domaćih igrati na Gradskom stadionu u Banjaluci.





"Ovom prilikom bih se zahvalio sportskim prijateljima iz Borca, koji su nam po drugi put izašli u susret ustupivši stadion, a tu je i bezrezervna podrška od strane državnog vrha Republike Srpske, jer mi kroz fudbal afirmišemo sport u gradu Bijeljini, RS i BiH", zaključio je Krstajić.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.