Izvor: MozzartSport.com, 23.Feb.2021, 11:42

Kreće nokaut faza Lige šampiona: Italijanski obračun u Modeni

Peruđa favorit protiv tima Andree Đanija u četvrtfinalu evro-elite. Za domaćina igraju Nemanja Petrić i Dragan Stanković, a za Đavole Aleksandar Atanasijević

Nije bilo iznenađenja u grupnoj fazi Lige šampiona za odbojkaše. Favoriti su izborili plasman u četvrtfinale, ali tek se sada očekuje prava bitka za titulu najboljeg tima Starog kontinenta. Italijanski klubovi dominiraju i ove sezone u evro eliti. Među osam najboljih čak četiri tima su sa Apenina, među kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i branilac krune iz 2019. godine, Lube iz Čivitanove.

Ovu rundu otvara italijanski obračun u Modeni. Domaćin dočekuje Peruđu (18.00). Đavoli su favoriti. Ušli su u pravu formu u finišu sezone Vilfredo Leon i drugovi. Četa Vitala Hejnena je bila prva u grupi ispred Lubea, a i u domaćem prvenstvu je bila bolja od prvaka Italije i Evrope i sa pol-pozicije kreće u plej-of.

Srpski korektor Aleksandar Atanasijević ove sezone je izgubio mesto u startnoj postavi. Popularni Bata je najavio odlazak na kraju sezone. Pominje se Belhatov kao klub gde bi mogao da nastavi karijeru. Poljski tim je prvi klub u inostranstvu za koji je igrao srpski reprezentativac posle odlaska iz Partizana pre 10 godina.

Modenu trenira legenda italijanske i svetske odbojke Andrea Đani. U timu su dvojica iskusnih Srba, primač servisa Nemanja Petrić i srednji bloker Dragan Stanković. Više se očekivalo od Modene ove sezone, posebno u italijanskom prvenstvu gde je bila tek sedma u ligaškom delu sezone. Najbolji poenteri u Ligi šampiona su Danijele Lavija i iskusni korektor Luka Vetori, pojačanje iz Trentina proteklog leta. Tehničar je Amerikanac Majka Kristenson, dok je na poziciji libera jedan od najboljih na svetu, Francuz Ženja Grebenikov.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Peruđa zavisi pre svega od magičnog Kubanca sa poljskim pasošem Vilfreda Leona, godinama najboljeg odbojkaša na svetu. Kada on igra na svom nivou nema zime za Peruđu, koja je uz Lube prvi favorit za krunu najboljeg tima Evrope.

Ove sezone ova dva tima su se sastala četiri puta, po dva puta u šampionatu Italije i Superkupu, a skor je 3:1 u korist Peruđe. Pre nešto manje od mesec dana, Đavoli su pobedili Modenu u gostima sa 3:1 u prvenstvu Italije.

U polufunale ide tim koji osvoji četiri boda. Pobeda od 3:0 ili 3:1 donosi tri boda, a trijumf od 3:2 pobedniku dva, a poraženom bod. U slučaju da bude 3:3, odlučuje u revanšu zlatni set koji se igra do 15. I ove sezone kao i premijerne 2018/2019, šampiona će da odluči meč superfinala na neutralnom terenu. Titulu iz Berlina pre dve godine brani italijanski Lube. Prošle sezone nije bilo pobednika Lige šampiona jer je takmičenje prekinuto sredinom marta usled pandemije viursa korona i nije nastavljeno.

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Utorak

18.00: (4,70) Modena - Peruđa (1,15)

Sreda

18.00: (1,15) Lube - Keđežin Kozle (4,70)

20.30: (4,00) Belhatov - Zenit Kazanj (1,20)

Četvrtak

19.30: (7,70) Berlin – Trentino (1,05)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.