Konteov vezni red čvršći od kineskog Zida: Kante, Matić - Bakajoko! Na stolu je 50.000.000

Izvor: MozzartSport.com, 18.Maj.2017, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konteov vezni red čvršći od kineskog Zida: Kante, Matić - Bakajoko! Na stolu je 50.000.000

Pregovori počinju sledeće nedelje

Šuška se već neko vreme, ali prema informacijama sa ostrva vreme je da se varnica raspali. Antonio Konte je, osokoljen velikodušnom ponudom Romana Abramoviča da ovog leta potroši i do 200.000.000 funti (oko 230.000.000 evra) na pojačanja kako bi formirao tim kadar da napadne tron i u Premijer ligi i u Ligi šampiona, krenuo po prvog pika. Na meti je Monakov Tjemue Bakajoko!

Kako navodi ugledni Telegraf, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Londonu su svesni da Monako posle skoro pa savršene sezone neće prodavati jeftino. Odnosno da ih 22-godišnji fudbaler neće koštati manje od 50.000.000 evra. A možda će i više.

Čelsi je navodno zainteresovan i za Bakajokovog zemljaka Tomasa Lemara, ali i svestan da su šanse da ih Monako proda obojicu ravne nuli. Kneževi su više puta javno isticali da više nisu u finansijskoj dubiozi te da žele još jednu rezultatski uspešnu sezonu. Nezvanično se može čuti da će zeleno svetlo da odu dobiti samo dvojica igrača. Najčešće se spekuliše sa imenima Bernarda Silve i baš Bakajoka.

Stoga su Plavci i krenuli na ovog drugog, pa su spremni da kao zalog pošalju i Mišija Batšuajia, koji će se teško naigrati na Stamfordu iako je protiv Vest Bromvič Albiona postigao gol za titulu. Bio mu je to tek drugi pogodak otkako je prošlog leta stigao iz Marselja za 38.500.000 evra. Kraj svog imena još nema utakmicu u Konteovih startnih 11.

A i ako ga Monako ne bude hteo - pare nisu problem. Još Plavci nisu potrošili 60.000.000 funti (oko 70.000.000 evra) od Oskarove prodaje u Kinu, a kako se pretpostavlja da će i Dijego Kosta na Daleki istok - i to za čak 90.000.000 evra - jasno je da se kasa na Stamfordu jedva zatvara koliko je puna. Nešto će uneti i Asmir Begović, Valensija i Inter se raspituju za Kurta Zumu...

Sa druge strane, mete su Romelu Lukaku, s tim da Everton traži 100.000.000 funti što Čelsi ni u ludilu neće dati, pa štoper Sautemptona Virdžil Vaj Dajk, mada Sveci tvrde da ga neće pustiti, ali to su već činili toliko puta pa su uvek popuštali. Tigo se šapuće da bi Plavci mogli da krenu na još jednog Evertonovog igrača Rosa Barklija, ali i tu postoje velike razlike oko procene njegovih kvaliteta (Karamela traže 50.000.000 funti), zna se da je Aleksis Sančez pod lupom, ali zna se i da Bajern, pa i Pari Sen Žermen imaju prednost....

Za početak ipak - Tjemue Bakajoko!

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.