Kolaps Birmančevićevog Malmea, Atalanta jedva VIDEO

Izvor: B92, 29.Sep.2021, 17:50

Kolaps Birmančevićevog Malmea, Atalanta jedva VIDEO

Nastavljena je Liga šampiona, a u terminu od 18.45 odigrane su dve utakmice.

Fudbaleri Malmea poraženi su u Sankt Peterburgu od Zenita rezultatom 4:0, dok je Atalanta u Bergamu savladala Jang Bojs 1:0.

Švedska ekipa, za koju je gotovo čitav meč odigrao Veljko Birmančević, nije uspela da izbegne drugi poraz u okviru grupe H.

Zenit je bolje otvorio duel i već u devetom minutu poveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preko Klaudinja, koji je pogodio nakon dodavanja Santoša.

Do pauze, oba tima su imala po jednu dobru šansu, da bi domaći početkom drugog dela slomili rivala.

Prvo je Kuzjaev postigao gol glavom na centaršut Rakitskog u 49, da bi već u 53. gosti ostali sa desetoricom. Crveni karton je zaradio Anel Amelhodžić, zato što je igrao rukom kao poslednji igrač u odbrani.

Povratka nije bilo, Aleks Sutormin i Vendel su se do kraja takođe upisali u strelce, te je Zenit upisao prvi trijumf u elitnom takmičenju. U ovoj grupi su još Juventus i Čelsi, koji se sastaju od 21.00.

Što se tiče Atalante, ona se i te kako namučila sa Jang Bojsom, ali je na kraju slavila minimalnim rezultatom 1:0, u meču grupe F.

Švajcarski šampion se odlično držao, uprkos činjenici što je u Bergamo stigao bez osmorice prvotimaca.

U prvom poluvremenu, prvu šansu je imao Duvan Sapata, dok je najbolju imao Mateo Pesina, koji nije uspeo u petercu lepo da zahvati loptu.

Jang Bojs je pokazao u jednom momentu dobru tranziciju, ali Elijina završnica nije bila dobra.

Atalanta je na startu drugog poluvremena vršila strahovit pritisak na gol rivala, što joj se isplatilo u 68. minutu.

Duvan Sapata se na desnoj strani izborio za loptu, poslao je u peterac, gde se Pesina ovoga puta bolje snašao i postigao gol.

Do kraja susreta pogodaka nije bilo, a tim iz Bergama je ovim trijumfom zaseo na čelo tabele, pred večerašnji duel Mančester junajteda i Viljareala.

Tok mečeva mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.