Ko sve čeka Zvezdu na putu ka Ligi šampiona?

Izvor: B92, 15.Apr.2021, 11:45

Ko sve čeka Zvezdu na putu ka Ligi šampiona?

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se pred odbranom titule šampiona Srbije i već sada razmišljaju o Ligi šampiona.

Borbu za treći plasman u elitu u poslednje četiri godine tim Dejana Stankovića krenuće verovatno od 2. runde kvalifikacija, 20. jula.

Da bi to definitivno bilo poznato potrebno je da pobednik ovosezonske Lige šampiona bude ekipa koja je već obezbedila plasman u to takmičenje pre nacionalne lige.

Mančester siti i Real Madrid >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su već to obezbedili, Pari Sen Žermen "štuca", ali je na drugom mestu koje vodi u elitu iz Lige 1, dok je i Čelsi van zone kao peti u Premijer ligi i vodiće se velika borba.

Bilo kako bilo, crveno-beli će biti favoriti na startu kvalifikacija, bez obzira na prvo ili drugo kolo, koje je izgrednije.

Poželjni rivali crveno-belima bili bi Dinamo Tbilisi, Žalgiris, Alarškert, za izbegavanje su Škendija iz vanfudbalskih razloga i nezgodni Slovan iz Bratislave.a ubedljivo najteži Ferencvaroš.

Popularni Fradi je prošle sezone igrao Ligu šampiona, uzeo i jedan bod u jakoj grupi sa Pari Sen Žermenom, Barselonom i kijevskim Dinamom, a već godinama je u usponu.

Sa koeficijentom 32.500 Zvezda bi, ako prebrodi tu prepreku, bila nosilac i u trećem kolu kvalfikacija.

Tu su potencijalni rivali FCSB, Ludogorec, Karabag, Legija, Malme, odnosno timovi koji imaju iskustvo iz Evrope i taj sudar će značiti sigurnu jesen na međunorodnoj sceni ako se uspešno prebrodi.

Plej-of bi doneo Zvezdi ulogu autsajdera jer bi potencijalni protivnici bili Olimpipjakos, Slavija Prag, pa i zagrebački Dinamo, a poželjan bi bio stari znanac Jang Bojs.

Naravno, pod uslovom da Crvena zvezda, ali i svi ovi timovi, dođu do predvorja Lige šampiona.

Ono što je bitno istaći je da će se predstojećeg leta vratiti dvomeči, za razliku od prošlog kada je Zvezda nesrećno na penale ispala od Omonije.

Vruće leto čeka Zvezdu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.