Izvor: MozzartSport.com, 11.Avg.2020, 15:17

Ko će na megdan Legiji - Drita ili Linfild?

Danas na programu finale preliminarne runde, nakon koje će se znati poslednji učesnik prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona

U polufinalu preliminarne runde kvalifikacija za Ligu šampiona nije bilo iznenađenja, pa će se za nastavak odiseje u elitnom Evropskom takmičenju i poslednje mesto u prvom kolu boriti Drita i Linfild >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (18.00). A tamo, tim koji bude trijumfovao, čeka put u Varšavu i megdan sa Legijom, gde će se gotovo izvesno završiti takmičenje za večerašnjeg pobednika. Preostala tri tima idu u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Šampion samoproklamovane republike Kosovo je u polufinalu opravdao ulogu favorita trijumfom od 2:1 protiv Inter Eskaldesa, dok je Linfild bio nešto sigurniji i slavio sa 2:0 u duelu sa Tre Fjorijem. O šampionu Severne Irske smo pred polufinalni meč pisali smo pre tri dana. Tržišna vrednost sastava Linfilda, koji su nedavno pojačala četvorica igrača, procenjuje se na 1.400.000 evra, a jedan od novajlija, Kristi Manzinga već se upisao u strelce protiv Tre Fjorija.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na međunarodnoj sceni, Linfild ima mnogo više iskustva od današnjeg rivala. Klub iz Belfasta je često preskakao preliminarnu rundu, pa čak i prvo kolo sezone, da bi prethdone sezone stigao nadomak grupne faze Lige Evrope, ali mu se na poslednjem koraku isprečio Karabag.

Sastav kluba iz Gnjilana i više nego duplo je vredniji – 2.900.000 evra – prethodne sezone stigao je do druge titule šampiona u poslednje tri godine, međutim, u Evropi učestvuje tek drugi put. Pre dve godine je posle preliminarne runde, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona naleteo na Malme, da bi potom u drugoj rundi Lige Evrope bio izbačen od Dudelanža ukupnim skorom 3:2.

PRELIMINARNA RUNDA KVALIFIKACIJA ZA LŠ - FINALE

Utorak

18.00: (2,60) Drita (2,80) Linfild (2,85)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.