Ključa pri vrhu Lige 1 – Lansu derbi za Ligu šampiona

Izvor: B92, 10.Mar.2024, 00:06

"Ključa" pri vrhu Lige 1 – Lansu derbi za Ligu šampiona

Fudbaleri Lansa pobedili su na svom terenu Brest rezultatom 1:0 u derbiju 25. kola Lige 1.

Bio je ovo okršaj timova koji pretenduju na plasman u Ligu šampiona, drugoplasiranog Bresta i dva mesta slabije rangiranog Lansa.

Jedini gol na utakmici postigao je Ruben Agilar u 32. minutu.

U nastavku, gosti su bili bliži postizanju gola, i to u nekoliko navrata.

Nije imao svoj dan napadač Bresta, Urugvajac Martin Satriano koji je u 79. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minutu pogodio stativu, a pet minuta kasnije njegov još jedan opasan udarac odbranio je golman Lansa Bris Samba.

Domaći su se tako odbranili od naleta trenutno drugog najboljeg tima posle Pari Sen Žermena, slavili vrednu pobedu pa je tako i borba za pozicije koje vode u Ligu šampiona postala još neizvesnija.

Iza neprkisnovenog PSŽ-a je Brest (46), Monako (42), Brest (42), Lil (41), Nica (40)...

Naredne sezone Francuska će dati tri predstavnika direktno u grupnu fazu Lige šampiona, dok će četvrti tim lige igrati kvalifikacije za elitno takmičenje.

Evropa, sada, nije tako daleko ni za preporođeni Lion.

Višestruki prvak Francuske je u subotu upisao osmu pobedu u poslednjih 11 utakmica i saa je već u poziciji da gleda upravo ka mestima koje vode u evro takamičenja naredne sezone.

Doduše, biće potrebno još pobeda u nizu za tim Nemanje Matića i još kikseva bolje plasiranih ekipa na tabeli.

U svakom slučaju, uzlet Liona je evidentan što je ovaj tim potvrdio i trijumfom u gostima protiv Lorijena (2:0), zahvaljujući strelcima Taljafiku i Baldeu.

Srpski fudbaler Nemanja Matić ponovo je odigrao čitav meč za goste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Furiozni Totenhem za poluvreme uništio Vilinu tvrđavu! Emeri će brideti zbog ovakvog šamara, a trka za LŠ postaje nikad luđa

Izvor: Sportal.rs, 10.Mar.2024

Fudbaleri Totenhema pobedili su Aston Vilu u Birmingemu u jednom od derbija 27. kola Premijer lige ubedljivim rezultatom 4:0 i na taj način joj se dodatno primakli u borbi za četvrtu poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.