Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2021, 12:57

Ključa na Bosforu: Počinje rasplet za titulu i Ligu šampiona

Desetkovani Bešiktaš i Fenerbahče pred ozbiljnim izazovima, Galatasaraj ima najlakši zadatak

U Turskoj ne može bez drame. Sve je vodilo ka tome da će titula u crno-beli deo Istanbula, ali na raskršću kontinenata i civilizacija neće biti mira do poslednjeg sudijskog zvižduka. A, tek tada će carski grad proključati, jer će samo jedna strana biti sa osmehom na licu. Bliži se kraj sezone u Turskoj, dolati se do tačke usijanja, a i pored poraza od Galatasaraja u derbiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Bešiktaš je i dalje najbliži krunisanju.

Foto-finiš se bliži, ulazi se u ciljnu ravninu, a Bešiktaš guta knedle što ranije nije završio posao. Imao je titulu na tacni, sada ju je doveo u pitanje. Dočekali su Crni orlovi da desetkovani uđu u odlučujuće bitke, ali su i dalje oni ti koji povlače konce. U sklopu 32. kola turske Super lige, Bešiktaš dočekuje Karagumruk, a na Bosforu će, takođe, Fenerbahče ugostiti Sivas. Galatasaraj će jedini od tri istanbulska giganta igrati van svog uporišta, ali ga na papiru očekuje najlaši posao, pošto gostuje Denizliju, najgorem timu Super lige i od iduće sezone drugoligašu.

19.30: (1.25) Bešiktaš (6.50) Karagumruk (10.0)

Uspešno je preskakao Bešiktaš nagazne mine, sve do završnice prvenstva, a onda se malo zaigrao. Prerano su počeli da slave crno-beli. Imali su priliku da izbace Galatasaraj iz trke i budu u znatno boljoj poziciji čak da su osvojili i bod, ali su iz derbija izašli praznih šaka. Četa Sergena Jaldžina suočila se sa ogromnim gubicima. Od trenutka kada je izleteo iz šina Vensan Abubakar, oštrica napada crno-belih je otupe. Spala je knjiga na dva slova – Kajla Larina i Rašida Gezala. Zbog povreda će i proptiv Karagumruka van stroja biti Čenk Tosun, koji je sjajno krenuo, ali ga je povreda omela da da veći doprinos, već pomenuti Vensan Abubakar, Gokhan Tore, Oguzan Ozjakup, Ajtin Hasić, te suspendovani Atiba Hačinson.

U nezavidnoj je situaciji Bešiktaš. U prvoj sezoni u elitnom rangu, Karagumruk je bez ikakvih trzavica obezbedio opstanak. S obzirom na to kakav je tim sklopljen, opstanak se nije dovodio u pitanje. Izlazak u Evropu ostao je nedostižan, pa tim prepun zvezda može rasterećeno da odigra do kraja. Na jednom mestu Fabio Borini, Andrea Bertolači, Emilijano Vivijano, Džermejn Lens i Lukas Bilja. Preskoči li Bešiktaš ovu, možda, i najkomplikovaniju steenicu, biće nadomak krunisanja. A, neće mu biti lako, jer je Karagumruk umeo da namuči favorite i propisno ih očepi.

19.30: (1.55) Fenerbahče (4.20) Sivas (6.00)

Ništa manje lak zadatak neće imati ni Bešiktašov prvi pratilac – Fenerbahče. Dišu žuto-plavi za vratom Bešiktašu, tu su na dva boda, a isto tako i oni osećaju prisustvo Galatasaraja, koji za njima kaska samo jedan bod. Protiv Sivasa bi mogle da se rasprše šampionske ambicije Fenerbahčea, jer je sastav Rize Džalimbaja u strašnoj formi. Bez poraza je Sivas od kraja januara u domaćem prvenstvu. Da se malo ranije upalio, ne bi Trabzon bio siguran putnik za kvalifikacije u Ligi konferencije. Dijego Peroti i Nazim Sangare propustiće i ovaj duel, a Fenerbahčeu će najveća opasnost pretiti od dvojca Maks Gradel i Mustafa Jatabare. Obojica su 10 puta pogađala metu, a Maks Gradel se pokazao i kao neko ko odlično čita igru i vidi svaku pukotinu. U Fenerbahčeovoj odbrani ih ima, pa bi Gradel mogao da se pomakne sa brojke od 12 asistencija i približi se Rašidu Gezalu, koji je postavio rekord namestivši 17 golova u tekućoj sezoni Super lige.

19.30: (14.0) Denizli (6.75) Galatasaraj (1.20)

Galatasaraj je osokoljen pobedom u derbiju, osetio je krv i ustremio se ka vrhu. Od sva tri velikana sa Bosfora je u najboljoj formi, a namestio mu se i lak raspored za kraj. Denizli je odavno otpisan, precrtan je za Super ligu naredne sezone i takmičiće se u drugom rangu takmičenja. Ono što brine Fatiha Terima pred gostovanje Denizliju je izostanak Radamela Falkaoa, koji je postigao drugi gol u pobedi nad Bešiktašom. Ostao je Galatasaraj bez najboljeg strelca, požalio se Kolumbijac na bol u mišiću, pa će propustiti pretposlednji ligaški meč, ali to ne bi smelo da utiče na krajnji rezultat. Kiksne li Galatasaraj ovde, onda definitivno ne zaslužuje titulu.

Utakmice Bešiktaš – Karagumruk (19.30), Denizli – Galatasaraj (19.30), Fenerbahče – Sivas (19.30), kao i preostalih sedam utakmica današnjeg programa, možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

TURSKA 1 - 41. KOLO

Utorak

16.00: (3.20) Konja (3.35) Trabzon (2.25)

19.30: (1.65) Alanja (3.80) Erzurum (5.50)

19.30: (2.30) Bašakšehir (3.20) Kajseri (3.25)

19.30: (1.25) Bešiktaš (6.50) Karagumruk (10.0)

19.30: (14.0) Denizli (6.75) Galatasaraj (1.20)

19.30: (1.55) Fenerbahče (4.20) Sivas (6.00)

19.30: (2.10) Gazijantep (3.45) Rize (3.50)

19.30: (2.80) Čenčlerbirligi (3.45) Geztepe (2.50)

19.30: (2.25) Kasimpaša (3.40) Ankaragudžu (3.20)

19.30: (2.70) Malatija 83.25) Hataj (2.70)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.