KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Strašni tandem Leo - Đuka SRUŠIO Podgoričane! (GALERIJA+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2017, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Strašni tandem Leo - Đuka SRUŠIO Podgoričane! (GALERIJA+VIDEO)

Partizan na revanš u Podgoricu putuje sa lepom zalihom.

Fudbaleri Partizana napravili su džinovski korak ka trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U hramu fudbala, pred nešto više od 20.000 gledalaca, srpski prvak slomio je otpor najboljeg tima Crne Gore i zahvaljujući golovima strašnog tandema Uroš Đurđević - Leonardo da Silva Souza, sa lepom zalihom putuje na revanš u Podgoricu za sedam dana: Partizan - Budućnost 2:0 (0:0).
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Prvo poluvreme proteklo je u inicijativi šampiona Srbije. Izabranici Miroslava Đukića držali su loptu više u nogama, a na prvu ozbiljniju priliku čekali su do 12. minuta.

Tada je Uroš Đurđević izveo "slobodnjak" na 20 metara od gola, dobro gađao, ali je lopta prohujala pored mesta gde se spajaju prečka i stativa. Nedugo zatim, Janković je prošao po boku i izborio korner, ali je golman Mijatović intervenisao i otklonio opasnost.

Usledio je period ispitivanja, igralo se borbeno, pa su uzbuđenja viđena tek u 37. minutu. Odlična šansa ukazala se Leandre Tavambi, prethodno je Vulićević centrirao sa desne strane, napadač Parnog valjka nije mogao bolje da odreaguje i skrene loptu glavom, koja je završila pored gola i šansa je otišla u nepovrat.

Od starta drugog poluvremena Partizan je pojačao ritam, pa je već u 50. minutu Leandre Tavamba imao "zicer". Sa šest metara zahvatio je loptu i šutirao, ali je Mijatović maestralno odregaovao i odbranio već viđen gol.

Djurdjevic U. (Penalty) Goal HD - Partizan (Srb... by football365life2

Što tada nisu uspeli, crno-belima je pošlo za nogom već u sledećem napadu. Tri minuta kasnije, penal za domaćina! Janković je izveo korner, Mitrović zahvatio loptu rukom u šesnaestercu, a sudija Pol van Bekel pokazao na "belu tačku". Đurđević je preuzeo odgovornost, golman Mijatović uspeo da odbrani njegov šut, ali je lopta nekako prošla gol liniju i završila iza njegovih leđa, za erupciju oduševljenja na tribinama u Humskoj - 1:0.

Odmah posle vođstva, mogli su Đukićevi izabranici da materijalizuju još dve prilike, ali se igrači u crno-belim dresovima nisu snašli u odsudnim trenucima.

Sjajna igra Partizana, krunisana je još jednim golom u 63. minutu. Kosović je poslao upotrebljivu loptu iskosa u šesnaesterac Tavambi, usledio je centaršut Leonardu da Silva Souzi, koji je iskoristio odličnu asistenciju i posle samo 17 minuta provedenih na terenu, iz prvog kontakta sa loptom, upisao se u strelce i povećao prednost crno-belih na 2:0.

Leonardo Goal HD - Partizan 2 - 0 Buducnost... by GoalReplay

Uspeli su Podgoričani da postignu gol. Učinio je to Nikač u 73. minutu, ali je na intervenciju pomoćnika opravdano poništen zbog ofsajd pozicije.

Za samo 180 sekundi, Leandre Tavamba je dva puta mogao da se proslavi. Najpre je u 76. golman Mijatović izašao kao pobednik, da bi samo tri minuta kasnije Kamerunac imao još bolju priliku, ali je u odlučujućem trenutku traljavo šutirao i sa deset metara poslao loptu daleko od cilja. U finišu meča, Tavamba je ustupio mesto legendarnom kapitenu Partizana Saši Iliću, koji je preuzeo traku i od južne tribine odmah nagrađen pesmom.

Poslednju priliku da dođe do gola, Budućnost je imala u 89. minutu: "rezervista" Milunović je zahvatio loptu spolnjom, međutim, njegov udarac otišao je pored gola. Uzvratio je Parni valjak, Đurđević je prošao sam po boku i umesto da odigrao povratnu Leonardu, ispao je sebičan i šutirao, a golman Mijatović nogom intervenisao i zadržao kakvu-takvu šansu Podgoričanima da mogu do trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Partizan - Budućnost 2:0 (0:0)

STRELCI: Đurđević (iz penala) u 53. Leonardo u 63. minutu. STADION: Partizana. GLEDALACA: 20.568. SUDIJA: Pol van Bekel (Holandija). POMOĆNICI: Rob van de Ven, Jan Vris (Holandija). ŽUTI KARTONI: Đuričković (Partizan), Mirković, Simović, Melunović (Budućnost).

Partizan (4-4-1-1): Kljajić – Vulićević, Ostojić, Ćirković, Miletić – Everton Luiz, Kosović, Janković (od 80. Đuričković), Mihajlović (od 46. Leonardo) – Tavamba (od 86. Ilić) – Đurđević.

Budućnost (4-3-3): Mijatović – Raspopović, Mitrović, Simović, Tučević - Hočko, Mirković, Pejaković (od 70. Camaj) - Nikač, Vlaisalvljević, Terzić (od 64. Ristović, od 78. Melunović).
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.