Izvor: Piplmetar.rs, 22.Apr.2024, 04:30

KOEFICIJENTI -26!

Autor: Aleksandar Obrenović

petak 19.04.2024.

10:30

Izvor: Sportske.net


Srbija je bila na fenomenalnom 11. mestu na listi evropskih klupskih koficijenata, što je značilo i da smo u ovoj godini imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << ekipu u Ligi šampiona i to direktno.
Ipak, očajni rezultati koje su naši klubovi postigli ove sezone će nam doći glave u narednih pet godina, pa smo sada pali na nepopularno 19. mesto i tu ćemo ostati do kraja ove sezone. 
Teško da ćemo ponovo imati 5 učesnika u evropskim takmičenjima, jer je 15. mesto predaleko za nas, a imajte u vidu i da su neke ostale države dosta napredovale pa su osvojile veliki broj bodova u ovoj sezoni.
Prema sadašnjem ključu, u sezoni 2025-26 Srbija će imati samo četiri učesnika u Evropi, a šampion će od direktnog učešća u LŠ morati svoje učešće da počne od drugog kola kvalifikacija. Pobednik Kupa ide u prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a drugoplasirani i trećeplasirani tim prvenstva idu u kvalifikacije za Ligu konferencija od drugog kola. 
Naravno, treba da uživamo još malo jer ćemo sledeće sezone imati pet učesnika u Evropi, dva će u kvalifikacije za Ligu šampiona (šampion od plej-ofa, drugoplasirani tim od drugog kola kvalifikacija), dva u kvalifikacije za Ligu Evrope (pobednik Kupa ide u plej-of Lige Evrope, što znači da je zagarantovano učešće u grupnoj fazi LK, a trećeplasirani tim ide u drugo kolo kvalifikacija), dok će četvrtopla

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.