KAŽU DA SAM POBEGAO... Dejan Stanković otvoreno o razlogu odlaska iz Zvezde

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 17:37

"KAŽU DA SAM POBEGAO..." Dejan Stanković otvoreno o razlogu odlaska iz Zvezde

Napustio je klub posle eliminacije u plej-ofu za Ligu šampiona.

Trener Ferencvaroša Dejan Stanković bio je gost emisije "(Ne)uspeh prvaka" i tom prilikom se dotakao perioda provedenog u Crvenoj zvezdi.

Stanković je nosio crveno-beli dres od 1995. do 1998. godine.

- Ne treba meni niko da objašnjava šta je Zvezda i kolika je Zvezda. Vladimir Cvetković je imao jednu lepu rečenicu, kad hoće da ti opiše kolika je Zvezda. On ti kaže jednostavno: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 'Zvezda je onolika koliko si o njoj maštao pre nego što si došao u nju!'. E tolika je Zvezda! - počeo je Stanković.

- Mi smo u Zvezdi navikli da nekad napravimo i nerealne stvari. Je li bilo realno da Zvezda osvoji titulu prvaka Evrope? Da i ne! Ja sada kad pričam o Siniši, Jugi, Biniću, Pančevu, Savićeviću, Belodediću, Najdovskom i svim tim legendama mi bismo se svi složili – da, mogu! Ali bilo je tu i drugih ekipa koje su bile dosta jake i uspelo se. Znači mi smo navikli da u Zvezdi pravimo neka čuda, nešto što možda i nije realno.

Svoj prvi trenerski posao imao je baš u Crvenoj zvezdi, na čijem kormilu je bio tri godine, a klupu je napustio na startu sezone 2022/23 posle poraza u dvomeču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona od Makabi Haife.

- Jednostavno doživiš jedan emotivni slom, jer ja sam prvo navijač Zvezde, pa sam trener, pa sam dete Zvezde, pa sam kapiten Zvezde, pa sam… Sve Zvezde! Znači ja nisam mogao da se popnem u tunel. Tu za mene staje moj rad u Crvenoj Zvezdi. Neko će da kaže: Pobegao si! Samo me interesuje od čega sam pobegao?! Od čega da bežim? Iz mog grada da bežim? Iz moje Crvene Zvezde da bežim? Ljudi, slomi te! Slomi te! Ja nisam mogao da se popnem… Ja sam dva dana ležao sa 40 temperaturom, ja nisam mogao da ustanem iz kreveta - rekao je Stanković.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.