Juventusu preti izbacivanje iz Evrope

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 11:04

Juventusu preti izbacivanje iz Evrope

Evropska kuća fudbala (UEFA) mogla bi da izbaci Juventus iz evropskih takmičenja zbog finansijskih malverzacija.

Ekipa iz Torina je već kažnjena sa 15 oduzetih bodova, ali bi uskoro mogli da dobiju još veću, prenosi "Gazeta delo Sport".

Tih 15 bodova im je privremeno vraćeno nakon žalbe i sada mnogo toga zavisi od pozicije koju će Juventus zauzeti na kraju sezone.

Trenutno su na trećem mestu koje vodi u Ligu šampiona i ako tu ostanu i kvalifikuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se za prestižno takmičenje, za očekivati je da dobijemo reakciju iz Niona i izbacivanje Juventusa.

Njihov potez mora doći do početka avgusta, iako iz tog tela očekuju da će italijanski pravosudni sistem pre toga reagovati.

Ukoliko se Juventus ne kvalifikuje za neko od tri takmičenja, time nestaje hitnost u postupanju UEFA koja može da sačeka italijanski pravosudni sistem da donese odluku.

U tom slučaju bi tim Maksa Alegrija mogao da bude kažnjen neigranjem u Evropi u sezoni 2024/25.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠOK ZA VLAHOVIĆA I KOSTIĆA: UEFA planira izbacivanje Juventusa iz Evrope!

Izvor: HotSport.rs, 25.Apr.2023

Nije dobra situacija za njih! Kako prenosi Gazeta delo Sport, UEFA je pomno pratila probleme bjankonera tokom prošle godine i sprovela sopstvenu istragu o finansijama torinske Stare dame. Najveća pretnja za Juventus jeste kršenje finansijskog fer pleja. Naime, još u septembru 2022. godine klub je...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.