Izvor: Piplmetar.rs, 11.Jul.2023, 06:30

Juve poželeo, UEFA ispunila i izbacila ga iz Evrope!

Juventus je prošlu sezonu u Seriji A završio tek na sedmom mestu, nakon što mu je oduzeto deset bodova zbog malverzacija oko transfera. Da nije bilo te kazne, Juventus bi sa trećeg mesta izborio plasman u Ligu šampiona, dok se ovako plasirao u kvalifikacije za Ligu konferencije, trećeg po jačini takmičenja u Evropi.
UEFA je proteklih sedmica razmatrala kaznu za Juventus zbog ranijeg kršenja finansijskog fer pleja, a torinski klub je sam predložio da ta kazna bude izbacivanje iz Lige >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << konferencije, takmičenja koje se italijanskom velikanu baš i ne igra ove sezone. Sada je UEFA prihvatila taj predlog, javlja Korijere delo Sport.
Čelnici Juventusa tako su se na neki način nagodili sa UEFA-om kako bi izbegli žešće kazne, poput izbacivanja iz Lige šampiona one tamo sezone.
Juventus će u Ligi konferencije zameniti Fiorentina, koja je završila na osmom mestu u Seriji A. 
Klub iz Firence je aktuelni vicešampion Lige konferencije, pošto je pre mesec dana

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

(R)evolucija UEFA: Gubitnici iz LŠ više ne mogu u LE

Izvor: B92, 11.Jul.2023

UEFA je pripremila novi format takmičenja u sva tri evropska kupa za sezonu 2024/2025 uz jednu važnu odluku.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.