Izvor: MozzartSport.com, 04.Mar.2021, 00:30

Junajted ne prestaje da posrće: Titula više nije tema, sad je i Liga šampiona ugrožena

Crveni đavoli protiv Kristal Palasa upisali četvrti remi (0:0) u poslednjih pet kola

Šampion Premijer lige sme sebi da dozvoli komfor da prospe poneki bod na putu do trona, pokazali su to u prethodnim sezonama Liverpul i Siti, međutim kiksevi u nizu luksuz su koji se skupo plaća na Ostrvu, te posle četvrtog remija u pet kola sa velikom dozom sigurnosti može se reći - snovi Mančester Junajteda o tituli i ove godine su nedostižni.

Remiji protiv Vest Broma i Evertona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << udaljili su Crvene đavole na dvocifreni bodovni zaotatak u odnosu na gradskog rivala, a duel bez pogodaka protiv Čelsija dodatno je produbio brige Ole Gunara Soljskera koji nakon večerašnjeg boda iz duela sa Kristal Palasom (0:0), umesto o borbi za titulu polako može da počne da razmišlja o tome kako da zadrži mesto koje vodi u Ligu šampiona i rivalima koji mu dišu za vrat.

Tim koji nikad u prvenstvu nije poražen na gostovanju Kristal Palasu susret 29. kola dočekao je u nadi da će dopisati devetu pobedu na stadionu londonskog kluba, ali je umesto toga morao da se zadovolji četvrtim remijem na Selhurst Parku čime je dodatno izgubio korak u odnosu na Siti koji sada ima 14 bodova prednosti.

Izabranici Ole Gunara Solskjera krenuli su u napad na ceo plen vrlo dobrim pokušajem Matića koji je zaustavio Guaita u 14. minutu, a tri minuta kasnije odličnu šansu imao je i Rašford, ali je šutirao pored gola.

Gosti su bili rival sa više inicijative i u nastavku, a najbolju šansu nije iskoristio Grinvud u 80. minutu kada je sa ivice šesnaesterca gađao preko prečke. Ipak, činjenica da nisu materijalizovali šanse igrače Junajteda mogla je da košta u samom finišu meča kada je Van Anholt imao stopostotnu priliku, ali je njegov udarac zaustavio Henderson i tako sprečio potpuni debakl gostiju.

Novom, 6. utakmicom mirnih mreža ove sezone Junajted je postao premijerligaš sa najviše susreta završenih rezultatom 0:0 ove sezone, pa iako posle 14 gostovanja nema poraz već sada može da se oprosti od šampionske trke usled previše utakmica u kojima nije uspeo da nađe ključ za odbranu rivala.

Devetim remijem u sezoni, uz 14 pobeda, Junajted posle 27 kola ima 51 bod, 14 manje od lidera Sitija, a sedam više od petoplasiranog Čelsija koji ima i susret manje. Sa druge strane, Kristal Palas je osvojenim bodom upisao treći uzastopni susret bez poraza pa trenutno sa 34 boda zauzima 13. miesto.

PREMIJER LIGA - 29. KOLO

Utorak

Mančester Siti - Vulverhempton 4:1 (1:0)

/Dendonker 15ag, Žesus 80, 90+3, Marez 90 - Koudi 61/

Sreda

Barnli - Lester 1:1 (1:1)

/Vidra 4 - Iheanačo 34/

Šefild Junajted - Aston Vila 1:0 (1:0)

/Mekgoldrik 30/

Kristal Palas - Mančester Junajted 0:0

Četvrtak

19.00: (4,20) Vest Bromvič (3,50) Everton (1,90)

21.15: (2,30) Liverpul (3,35) Čelsi (3,10)

Petak (19.3.)

21.00: Fulam - Lids

Subota (20.3.)

21.00: Brajton - Njukasl

Nedelja (21.3.)

16.00: Vest Hem - Arsenal

Odloženo

Totenhem - Sautempton

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.