Jang bojs nastavio teror - Sulejmani srušio Bazel! (video)

Izvor: Sportske.net, 02.Dec.2018, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jang bojs nastavio teror - Sulejmani srušio Bazel! (video)

Šampion Švajcarske hita ka odbrani trofeja. Nakon današnjeg derbija sa Bazelom jasno je da Jang bojs nema konkurenciju u Super ligi.

Fudbaleri Jang bojsa nastavili su sa terorom u međusobnim susretima sa Bazelom.

Aktuelni šampion Švajcarske i učesnik grupne faze Lige šampiona savladao je Bazel kao gost rezultatom 3:1 (0:1) u okviru poslednje utakmice 16. kola takmpošnje Super lige.

Nije dobro počelo za goste. Albijan Ajeti iskoristio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je lošu reakciju odbrane Jang bojsa i u 16. minutu doveo Bazel u vođstvo.

Domaći su sa minimalnom prednošću otišli na veliki odmor, ali je Jang bojs u drugom poluvremenu, odnosno u poslednjih dvadeset minuta utakmice okrenuo situaciju u svoju korist.

Centaršut Miralema Sulejmanija u 70. minutu koristi Kamara koji udarcem iz peterca poravnava na 1:1. Devet minuta kasnije asistent kod prvog gola Jang bojsa pogađa za vođstvo gostiju.

Sulejmani svakako nije imao nameru da uputi direktan udarac ka golu, ali je njegov centaršut bio dovoljno oštar da prevari sve igrače u kaznenom prostoru pa i golmana Bazela. Srpski internacionalac stigao je tako do šestog prvenstvenog gola kojim je praktično rešio derbi.

REPLAY: Sulejmanis Tor zum 2:1 für YB in Basel. #BSCYB #FCBYB pic.twitter.com/XOh5nOUDfx

— BSC Young Boys (@BSC_YB) 02. децембар 2018.

Konačan rezultat postavio je Kristijan Fasnaht u poslednjem minutu čime je pobedu Jang bojsa učinio ubedljivijom.

Na poslednjih deset utakmica između Bazela i Jang bojsa šest puta je slavio aktuelni šampion Švajcarske, tri puta je bilo nerešeno, a Bazel je dobio samo poslednji prošlosezonski okršaj koji nije imao rezultatski značaj.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.