Izvor: Piplmetar.rs, 27.Apr.2023, 05:30

Istorijski podatak

Fudbaleri Liverpula juče su pobedili Notingem Forest sa 3:2 na svom „Enfildu“ i tako zadržali šanse da naredne sezone igraju u Ligi šampiona.
Tim Jirgena Klopa je prvobitno dva puta postizao golove preko Dijoga Žote, da bi Neko Vilijams, a potom i Morgan Gibs-Vajt donosili Forestu izjednačenja. Treći put, nakon što je Liverpul opet poveo, sada preko Salaha, nisu mogli.
Međutim, impozantni su poneki podaci sa ove utakmice. Naime, Notingem Forest je za 95 minuta na >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << „Enfildu“ imao samo 78 kompletiranih pasova, što je drugi najmanji rezultat u istoriji Premijer lige. Negativni rekord drži Votford (75) protiv Portsmauta u meču odigranom 2006.
Notingem je najviše uspešnih dodavanja osvojio u svom kaznenom prostoru (26), a ako gledamo napadačku polovinu terena, onda su najproduktivniji u ovom segmentu bili na levoj strani i to na nekih pedesetak metara od gola Alisona. Tu su napravili 14 pasova. 
No, čak su i tako uspevali da postignu dva gola na „Enfildu“ i budu nadomak remija, što dovoljno govori koliko je njima malo neophodno za egzekuciju, ali još više kazuje da je Liverpulova odbrana katastrofalna. Nekada je Virdžil van Dajk, zajedno sa Žoelom Matipom činio bedem ispred Alisonovog gola. Sada tog zida više nema.
Nottingham Forest completed just 78 passes against Liverpool at Anfield in their Premier League game yesterday.
This is the second fewest by a team in a Premier League game on record (since 2003-04) after Watford’s total of 75 vs. Portsmouth in November 2006. pic.twitter.com/YzWv5htIuJ

— Opta Analyst (@OptaAnalyst) April 23, 2023


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.