IDEJA ČEFERINA: Utakmice Lige šampiona bi mogle da budu igrane u SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 17:56

IDEJA ČEFERINA: Utakmice Lige šampiona bi mogle da budu igrane u SAD

Prvi mečevi mogući posle 2025.

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin izjavio je da bi neke utakmice Lige šampiona u budućnosti mogle da budu odigrane u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Gol. Čeferin je istakao da bi ova ideja mogla da zaživi posle 2025. godine.

- Postoji mogućnost, već smo razgovarali o tome. Imali smo Mundijal, pa ide Evropsko prvenstvo 2024. godine, a tu su i već zakazana finala Lige šampiona u Istanbulu ove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine, Londonu sledeće i Minhenu 2025. Posle toga je sve moguće - rekao je Čeferin u podkastu "Men in blezers".

SAD, Meksiko i Kanada biće domaćini Svetskog prvenstva, koje je na programu 2026. godine.

 - Fudbal je izuzetno popularan u SAD u poslednje vreme. Amerikanci su spremni da plate ozbiljnu sumu novca da bi gledali najbolje i ništa manje od toga. Oni prate evropski fudbal isto kao što evropski ljubitelji košarke prate NBA. To je vrlo važno i obećavajuće tržište za budućnost - tvrdi Čeferin.

"Preuzmi besplatno - bonus za sportsko klađenje 1.000 RSD"

Pogledajte kako izgleda Marina, supruga Vojšeha Ščešnog
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.