Hrvati u transu - Jedan bod deli komšije od dva učesnika u Ligi šampiona!

Izvor: Sportske.net, 21.Feb.2019, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati u transu - Jedan bod deli komšije od dva učesnika u Ligi šampiona!

Veliku stvar uradio je zagrebački Dinamo za hrvatski fudbal večeras, a tek bi mogao da uradi ukoliko u dvomeču osmine finala Lige Evrope osvoji makar bod.

Nošeni frenetičnom podrškom navijača sa tribina stadiona "Maksimir" fudbaleri zagrebačkog Dinama "preslišali" su Viktoriju iz Plzenja i overili plasman u osminu finala Lige Evrope.

Ono što prošle zime nije pošlo za rukom igračima Crvene zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i Partizana uradili su izabranici Nenada Bjelice, pa će u martu Dinamo igrati još jedan dvomeč u eliminacionoj fazi Lige Evrope.

Na stranu to što su "Modri" uradili fantastičan posao za sam klub, Dinamo je večerašnjim trijumfom doveo hrvatski fudbal na korak od velikog uspeha.

Ispadanjem Ciriha švajcarski fudbal je ostao bez predstavnika u evropskim takmičenjima, pa Dinamo sada ima šansu da jednim remijem u dvomeču osmine finala Lige Evrope omogući Hrvatima da imaju dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Ukoliko Dinamo u osmini finala Lige Evrope izbori barem jedan remi, Hrvati će imati bolji koeficijent od Danske i Švajcarske, pa će na leto 2020. godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona igrati šampion i vicešampion naših zapadnih komšija.

Hrvatska bi u takvim okolnostima imala pet predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Šampion bi kretao stazom šampiona od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a vicešampion od drugog kola kvalifikacija "ligaškom stazom".

Osvajač hrvatskog kupa kretao bi od trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a ostala dva predstavnika koji izbore izlazak u Evropu od drugog kola kvalifikacija za drugo po kvalitetu Evropsko takmičenje.

Kako sada stoje stvari, pola hrvatske lige ići će u Evropu od sezone 2020/2021, a dva tima će se boriti za mesto u Ligi šampiona.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U svlačionici Dinama i srpska trobojka!

Izvor: Mondo, 22.Feb.2019, 10:17

"Modri" slavili plasman u osminu finala Lige šampiona, vijorila se i srpska zastava...Foto: PrtScr/MONDO..Na punom zagrebačkom Maksimiru Dinamo je pobedio Viktoriju Plzenj 3:0 i posle 1:2 iz Češke izborio plasman u osminu finala Lige Evrope..."Modri" su na evropsko "proleće" čekali 49 godina, a...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.