Hrvati bez greške - sa četiri kluba u trećoj rundi evro kvalifikacija

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 22:33

Hrvati bez greške - sa četiri kluba u trećoj rundi evro kvalifikacija

Posle Dinama, koji će igrati 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, na trećem stepeniku kvalifikacija za Ligu konferencija su Hajduk, Rijeka i Osijek.

Hajduk je bio slobodan u ovoj rundi, ali ga na prvom evro stepeniku za ovu sezonu čeka ozbiljan izazov - sudar sa solunskim Paokom (koji je prošao Beitar iz Jerusalima).

Hrvati će, dakle, sa četiri predstavnika napasti grupne faze evro takmičenja od trećeg kola.

Nisu, doduše, imali previše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teške zadatke do sada.

Rijeka je u četvrtak uveče porukla tim iz takozvane države Kosovo 6:1, ukupno 7:1, dok je Osijek i u revanšu porazio mađarski Zalaegrseg, u četvrtak uveče 2:1, a zbirno 3:1.

Naredni rival Rijeke je bolji iz duela Haversfordvest (Vels) - Toršavn (Farska Ostrva), dok će Osijek na megdan turskoj Adani koja je eliminisala Kluž.

Dinamo je, podsetimo, u dvomeču sa Astanom bio više nego ubedljiv, kod kuće je tukao šampiona Kazahstana 4:0, a na strani 2:0 i sada ide na megdan šampionu Grčke atinskom AEK-u.

Imaju, dakle, hrvatski timovi čemu da se nadaju ove sezone, u kojoj bi, barem što se Evrope tiče, pomenuta trojka konačno mogla da napravi iskorak u odnosu na ranije sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.