Gvardiolina Barsa ili Gvardiolin Siti – ko je bolji?

Izvor: B92, 07.Mar.2024, 12:26

Gvardiolina Barsa ili Gvardiolin Siti – ko je bolji?

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola vodio je svoj tim do još jednog plasmana među osam najboljih ekipa Lige šampiona.

Branilac trofeja je ukupnim rezultatom 6:2 eliminisao Kopenhagen i sa mnogo samopouzdanja čeka žreb 1/4 finala 15. marta.

Gvardiola je posle meča pričao o šansama ekipe da ove godine pomeri letvicu uspeha postavljenu prethodne, ali i svih ranijih sezona.

Siti ove godine može da postane prvi tim sa četiri uzastopne titule u Engleskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << isto tako i prvi tim u Evropi koji je osvojio drugu uzastopnu "tripletu" (Ligu, Kup i Ligu šampiona).

"Građani" su danas, za mnoge, ono što je nekad bila Mesijeva (i Gvardiolina) Barsa, Fergusonov Junajted, Murinjov Inter, Ronaldov Real - tim koji svi žele da pobede.

O tome je bilo reči na konferenciji za medije nakon meča.

Gvardiola je pričao o procesu koji je bio potreban da se dođe do ovog nivoa na kojem je klub sada.

"Mi smo došli ovde iz Barselone i Bajerna, gde su zahtevi bili veoma visoki. Ja sam osetio klub - nisu igrači - oni ga nisu osetili", priseća se Pep dana kada je preuzeo "Građane" i stanje koje je zatekao u svlačionici.

"Menadžment i hijerarhija obično ne daju mnogo vremena, ali su nam ovde dali prostor i da izgubimo od Monaka (2017), i od Liverpula (2018) i Totenhema (2019). Lako je klubovima koji već imaju veliku istoriju - počnite sa onim najboljim: Realom, Barselonom, Liverpulom, Bajernom ili Mančester junajtedom. Oni su navikli na velike stvari".

Siti je krenuo praktično od nule, bio je na marginama evropskog fudbala, a sada je uz rame najvećima.

U ovom trenutku malo ispred svih.

"Kada sam došao ovde, nije bilo "evo ga došao je Katalonac, mi ćemo odmah osvojiti Ligu šampiona". Dali su mi vreme". Sada smo u procesu kada možemo da izgubimo, definitivno, ali možemo da se takmičimo svuda jer smo finalisti, polufinalisti, pa opet finalisti i evo sad smo u četvrtfinalu. To znači da smo konstantni", poručuje Pep.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.