Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2020, 09:38

Gvardiola se ne izjašnjava, Siti sprema rezervni plan

Želje su Nagelsman i Poketino

Osam meseci je ostalo do isteka ugovora Pepa Gvardiole sa Mančester sitijem. A, to je znak da se polako pali alarm u glavama čelnika kluba.

Bilo je mnogo priče, mnogo rečenica, obećanja, poruka kako i Gvardiola i Siti imaju jaku želju da nastave zajedno, kako se neće razići dok ne završe posao, a tu se valjda podrazumeva trofej Lige šampiona. Sve je to u vazduhu, koji može da razveje i prvi povetarac, problem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je što ništa od toga nema na papiru.

U Sitiju čekaju da se Gvardiola definitivno izjasni. Moraće uskoro da kaže ostaje li ili ide, odnosno, da potpiše novi ugovor ili da otkrije da će, ipak, da digne sidro. Kako piše Dejli Mejl, skepsa je sve veća i među fudbalerima, koji nisu više tako sigurni ko će ih trenirati naredne sezone.

Zbog te magle oko trenerske klupe, u Sitiju polako pripremaju rezervne opcije. Na spisku alternativnih rešenja, za slučaj da se Pep spakuje, za sada su dva imena. Na prvom mestu je Julijan Nagelsman, aktuelni šef struke Red Bul Lajpciga. Mladi trener, kojem se predviđaju veliki dometi, bio je pre dva leta želja Real Madrida. Tada je još bio na klupi Hofenhajma. Nagelsman sa samo 33 godine bio mogao da bude rešenje za Siti na duge staze.

Drugo ime je – Maurisio Poketino. Postao je Argentinac večiti kandidat. Čovek koji se dovodi u vezu sa maltene svakim jačim klubom u Evropi koji je ostao bez trenera ili kojem je u planu da ga smeni. Otkako je otišao iz Totenhema, u novembru 2019. godine, Poketino je slobodan i čeka posao. Sa njim bi Siti dobio stručnjaka koji savršeno dobro poznaje Premijer ligu i ne bi mu trebalo ni dan vremena za adaptaciju.

Sve je to, opet, na dugačkom štapu. Najpre mora Gvardiola da se izjasni. Nadaju se na Itihadu da će se to desiti što pre.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Pep napušta "Etihad"? - Siti razmišlja samo o dva imena!

Izvor: Sportske.net, 26.Okt.2020

U slučaju odlaska ko bi bio adekvatni naslednika Katalonca...Mančester Siti nije krenuo najbolje u novu sezonu..."Građani" su posle remija sa Vest Hemom (1:1) na poziciji trinaest sa svega osam bodova iz pet odigranih utakmica. Sutra gostuju Marseju u okviru drugog kola Lige šampiona, podsetimo u...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.