Gvardiola: Ako hoćeš trofej LŠ – moraš da pobediš Real

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 08:31

Gvardiola: Ako hoćeš trofej LŠ – moraš da pobediš Real

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola je posle plasmana ekipe u polufinale Lige šampiona rekao da ko hoće da postane prvak Evrope, mora da pobedi Real.

Siti će se u polufinalu sastati sa Realom iz Madrida, koji je eliminisao Čelsi. A mnogi smatraju da je upravo ovaj duel finale pre finala.

"Mislim da svi klubovi na svetu imaju isti osećaj: ako želiš da osvojiš trofej Lige šampiona, moraš da pobediš Real. Nekada je to važilo za Barselonu, ali sada su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Madriđani ti koji se pitaju“, rekao je Pep posle trijumfa nad Bajernom.

Siti je lakše od očekivanog eliminisao ekipu Bajerna, sve je bilo jasno već posle prve utakmice kada su Građani slavili sa 3:0.

"Srećan sam što smo treću sezonu zaredom došli do polufinala. Ukupnih 4:1 ns odražavaju pravo stanje stvari u dve utakmice, koliko je Bajern bio dobar, snažan, sa dobrim idejama. Impresioniran sam. U ovom takmičenju sve je u detaljima“.

Na kraju je spomenuo i Erlinga Halanda koji je promašio penal u Minhenu, ali je kasnije ipak postigao gol na utakmici.

"On ima samo 22 godine, a već je neverovatna mašina. Naučiće lekciju iz promašenog penala, ali ona njegova završnica je bila veoma, veoma dobra“. kaže Pep Gvardiola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.