Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2021, 21:16

Gundogan oštro: Novi format LŠ samo manje zlo od Superlige

„Zar niko ne misli o nama igračima i o broju utakmica?“, pita se fudbaler Mančester Sitija

Uporedo sa najavom Superlige, pojavila se i Uefa sa revizijom svoje Lige šampiona koja je prošla pomalo u senci megalomanske Superlige.

Sada se tom novom Ligom šampiona, koja treba da se igra od 2024. godine, pozabavio fudbaler Mančester Sitija, Ilkaj Gundogan. Njemu smeta što se podiže broj utakmica, a što se ne misli na igrače prema njegovim rečima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Naime, od sezone 2024/25, Liga šampiona više se neće igrati u prepoznatljivom sistemu sa grupama i 32 tima. Doći će do proširenja takmičenja kao što je i najavljivano, a umesto dosadašnja 32 tima u Ligi šampiona će se nadmetati 36 ekipa.

U reformisanoj Ligi šampiona će se odigrati čak 180 utakmica umesto dosadašnjih 96 u uvodnoj fazi takmičenja, što je 225 utakmica od početka do finala.

I to se nikako ne sviđa Gundoganu.

Uz svu tu priču koja traje oko Superlige... Možemo li molim vas da pričamo i o formatu nove Lige šampiona? Još i još i još utakmica, pa da li neko misli o nama, igačima? Novi format Lige šampiona samo je manje zlo o dva zla u odnosu na Superligu", napisao je Gundogan na Tviteru.

Da se on pita, igrala bi se sadašnja Liga šampiona i narednih godina.

"Sadašnji format funkcioniše sjajno i zato je to najpopularnije klupsko takmičenje na svetu. I za nas igrače i za navijače", napisao je Gundogan.

A ima i komentara navijača koji se odnose na to koliko fudbaleri zarađuju novca i da zato ne treba da se žale na veliki broj utakmica.

Nastaviće se ovakve priče i previranja...

With all the Super League stuff going on... can we please also speak about the new Champions League format? More and more and more games, is no one thinking about us players?

The new UCL format is just the lesser of the two evils in comparison to the Super League...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Nova Liga šampiona je samo malo manje zlo od Superlige“

Izvor: N1 televizija, 22.Apr.2021

Reprezentativac Nemačke i fudbaler Mančester Sitija Ilkaj Gundogan kaže da UEFA novim formatom Lige šampiona samo pokazuje da niko ne misli na igrače.

Nastavak na N1 televizija...

FUDBALER MANČESTER SITIJA JE OGORČEN: ‘Novi format Lige šampiona je samo manje zlo od Superlige’

Izvor: HotSport.rs, 23.Apr.2021, 11:50

Vezista se zalaže sa opstanak postojećeg formata takmičenja! Reprezentativac Nemačke i fudbaler Mančester Sitija Ilkaj Gundgodan je razočaran dešavanjima u fudbalu. Ilkan tvrdi da Liga šampiona ne treba da promeni format koji je planiran od sezone 2024/25. -Uz svu tu priču koja traje oko Superlige…...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.