Gotovo, Evropa dobila još jednog šampiona države!

Izvor: Sportske.net, 15.Maj.2020, 21:25

Gotovo, Evropa dobila još jednog šampiona države!

Doneta je zvanična odluka.

Fudbalski klub Briž proglašen je danas za šampiona Belgije, pošto je prvenstvo ranije završeno zbog pandemije korona virusa.

Belgijska liga je objavila završetak takmičenja, a plasman klubova odredjen je prema trenutnom stanju na tabeli.

Odluka o završetku lige je očekivana, nakon što je premijerka Sofi Vilmes početkom meseca rekla da se sva sportska takmičenja u Belgiji suspenduju do 31. jula zbog pandemije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Briž je osvojio 17. šampionsku titulu, treću u poslednjih pet sezona, pošto je imao 15 bodova više od drugoplasiranog Genta. Uoči prekida ostalo je da se odigra jedno kolo regularnog dela i plej-of.

Iz lige je ispao poslednjeplasirani Vasland-Beveren.

Posle sastanka Skupštine, Liga je saopštila da će pokušati da organizuje finale Kupa izmedju Briža i Antverpa, početkom avgusta. Utakmica mora da se odigra pre 3. avgusta, pošto bi nova sezona trebalo da počne 7. avgusta.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Fudbal,   Coronavirus

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

ZAVRŠENO PRVENSTVO: Briž proglašen za šampiona Belgije!

Izvor: Kurir, 15.Maj.2020

Fudbalski klub Briž proglašen je z za šampiona Belgije, pošto je prvenstvo ranije završeno zbog pandemije korona virusa.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.